Nizozemska - Japan 1:0

Sneijder donio pobjedu nad Japanom

Nizozemska Japan
Foto: Reuters
1/10
19.06.2010.
u 15:22

Nizozemska je pobijedila Japan 1:0 (Sneijder 53') u susretu drugog kola skupine E SP-a čime je praktički osigurala plasman u drugi krug.

Iako su dominirali cijeli susret, mučili su se Nizozemci dok nisu našli put do japanske mreže. U prvih pola sada susreta uputili su dva udarca, kamikaze jedan, a sva su tri otišla izvan okvira gola.

Japanci su ozbiljno zaprijetili u 37. minuti kada je Matsui zapucao s ruba šesnaesterca, no vratar Stekelenburg uz veliki manevar očuvao je mrežu. Oranje uzvraća osam minuta kasnije, pucao je Van der Vaart, no bezuspješno.

Ni u nastavku se nije dalo vidjeti ništa posebno od nizozemske nogometne škole. Prijetili su jednom preko Van Perisea pa preko Sneijdera, no bezuspješno.

Konačno je u 53. minuti pritisak urodio plodom kada je igrač talijanskog Milana bombom proparao i vratara Kawashimu i njegovu mrežu za vodstvo i konačan rezultat.

Zaprijetili su Japanci kasnije preko Okuba, no lopta odlazi iznad grede. Jedinu dobru šansu Nizozeaca još je imao Affelay u 85. minuti, ali Kawashima je otklonio opasnost.

Uskoro opširnije s izjavama...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije