Grude

Snagu i moć vjere predstavili kroz korizmene tribine

Bratovština
23.03.2013.
u 13:01

Bratovština župe Gorica - Sovići duhovnim i molitvenim tribinama uveličava vrijeme priprave za Uskrs

Bratovština svetog Stjepana Prvomučenika, župa Gorica - Sovići godinama je smjernica brojnim udrugama na koji način treba raditi za dobrobit cijele zajednice. Kroz cijelu godinu članovi ove vrijedne udruge aktivno sudjeluju u humanitarnim akcijama i organizaciji tribina. Tako i u samom statutu udruge stoji da je cilj prožimanje svijeta kršćanskim duhom i istinskim vrednotama, te poticanje individualnog stvaralaštva i rada članova. Prošle noći je u staroj crkvi u Gorici održana molitva o temi Muke Isusove, a sudjelovali su zbor župe Gorica - Sovići, Frama i klapa Bratovština. Ljudi su se u tišini, skrušeno i pobožno sjećali Isusove muke i smrti na križu. Tjedan prije, također u Staroj crkvi u Gorici, klapa Bratovština održala je korizmeni koncert. Pjesme korizmene i duhovne tematike vezane uz korizmu i nadolazeći Uskrs oduševile su sve nazočne. Također su se za vrijeme klapskog pjevanja na videoplatnu redale fotografije Puta križa na Veliki petak koje je slikao fotograf Jerko Grubišić iz Bobanove Drage. Put križa se u župi Gorica - Sovići moli od 1999. godine, a polazi ispred zvonika-kapele sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi pa glavnom prometnicom vodi do nove crkve u Gorici gdje se mole obredi Velikog petka, kantanje muke Isusove, ljubljenje križa i sv. pričest. Tako će biti i nadolazećeg Velikog petka. Korizmene tribine Bratovštine započele su s temom o aktivnim laičkim udrugama u župama kao bogatstvu crkve mladoga fratra koji je na službi u Mostaru fra Stipana Klarića. 
Upravo se u tom kontekstu može gledati i na vrijedne članove udruge Bratovština koji na pravi način promiču dobrotu i humanost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?