Naslovnica Kultura

Sjajan nastup gitarističkog virtuoza Petra Čulića u Šibeniku

Čulić u srijedu 1. kolovoza svira u Visu, večer poslije u Komiži, a u petak u Omišu. Bio bi red da ga netko pozove i u Zagreb, gdje nije svirao već sedam godina
31. srpnja 2012. u 15:44 0 komentara 1 prikaza
gitarist Petar Čulić
Foto: arhiva VL

Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog koncertiranja po Europi gitarist Petar Čulić u ponedjeljak je nastupio u Šibeniku na festivalu Musica appassionata. U lijepom ambijentu crkve Gospe van grada mladi je virtuoz ponudio raznovrsni program klasike i suvremenih djela za gitaru, među kojima je bila i njegova skladba “M”.

Veliki finale bila je Giulianijeva “Rossiniana” u kojoj su Čulićevi prsti, majstorski sljubljeni sa žicama i vratom glazbala, postali čitav orkestar. Oduševljenoj publici darovao je potom još dva atraktivna dodatka. Čulić 1. kolovoza svira u Visu, večer poslije u Komiži, a u petak u Omišu. Bio bi red da ga netko pozove i u Zagreb, gdje nije svirao već sedam godina.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.