Košarka

Širokobriježanin pozvan umjesto Širokobriježanina

Košarka
17.07.2012.
u 11:25

Na popisu izbornika Hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmina Repeše našao se još jedan košarkaš KK Širokog

U Svetom Martinu na Muri izbornik Jasmin Repeša okupio je košarkaše Hrvatske, koji će se pripremati za nastup u predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2013. godine, što će se 2013. godine održati u Sloveniji.

Ozljeda Baraća

Pozivu Repeše umjesto planiranih 15 igrača javilo ih se 13. Zbog ozljede otpali su centar Stanko Barać i branič Marko Car. Jasmin Repeša je umjesto Širokobriježanina Stanka Baraća, naknadno pozvao drugog Širokobriježanina Darka Planinića. Planinić koji se nalazi na Ljetnoj ligi u Americi i vrlo brzo će se priključiti hrvatskim reprezentativcima. Planinić je ovog ljeta naglo skrenuo pozornost, unatoč i njegovim sjajnim igrama prošle sezone kako u regionalnoj ABA ligi, tako i u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Nakon osvojene brončane svjetske medalje s Hrvatskom U-19 reprezentacijom na Novom Zelandu prije tri godine, slijedio je njegov veliki uspon u karijeri.

Ogledne utakmice

No, vrhunac svega bio je pred Draft u Trevisu u kojem je između 46 igrača izabran u najjaču petorku premda je u jedini europski NBA Draft stigao kao posljednji i pričuvni košarkaš umjesto ozlijeđenog ruskog centra. Odlično je igrao i na turneji po Kini, a nakon toga stigao je poziv na Ljetnu američku ligu. Na popisu košarkaša izbornika Jasmina Repeše nalaze se trojica košarkaša koji su prošle sezone nosila majicu Širokog (Pilepić, Ramljak i Planinić). Do početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 18. kolovoza, Hrvatska će odigrati niz oglednih utakmica i imati nastupe na više turnira, a dio priprema od 12. do 17. kolovoza obavit će u Širokom Brijegu. Dan nakon toga čeka ih u Makarskoj i prva utakmica kvalifikacija protiv reprezentacije Cipra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije