Nema mira

Sirijska vojska raketama zasula grad Homs

Homs
AFP/Pixsell
06.02.2012.
u 09:03

Napadi su postali brutalniji nakon što su Rusija i Kina stavile veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom bi se osudio sirijski režim

Sirijska vojska počela je u ponedjeljak snažan raketni napad na grad Homs, čime su nastavljena borbena djelovanja koja su tijekom vikenda u Homsu odnijela stotine života, prenosi CNN riječi lokalnog dužnosnika.

– Ovo je strašno, posebno je strašno danas – izjavio je Abu Omar, lokalni aktivist koji naglašava da ih je sirijska vojska dosad uglavnom napadala minobacačima, a sad su bez upozorenja počeli gađati ciljeve raketama.

Prema riječima lokalnih aktivista, u napadima je poginuo velik broj civila, među njima ima i  djece, a broj žrtava iz sata u sat raste.

Stanovnici Homsa ističu da je sirijska vlada počela s još snažnijim i brutalnijim napadima nakon što su Rusija i Kina stavile veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom bi se osudio sirijski režim. Na taj način spriječen je pokušaj da se zaustavi nasilje koje provodi sirijski predsjednik Bashar al-Assad te da se pokuša pronaći rješenje krize koja traje već 11 mjeseci.

– Zapravo su im dali zeleno svjetlo da nastave ubijati – ogorčeni su stanovnici Homsa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije