Spektakularna akcija

SIPA upala u Tuzlanski KPZ i ulovila četiri čuvara

SIPA
30.07.2013.
u 09:56

Istraga je otvorena nakon što je uhićena višečlana skupina dilera Senada Habibovića (27) zvanog Sena

Specijalci Agencije za istrage i zaštite SIPA upali su jučer rano ujutro u tuzlanski zatvor i uhitili četiri stražara, te još sedmoricu koja se dovode u vezu s zloporabom službenog položaja i švercom narkotika. Prema neslužbenim informacijama, među uhićenim zatvorskim stražarima su Meris Haličević, Meho Karić i Jasenko Selimović. Također, jučerašnja akcija pokrenuta je nakon što su istražitelji pratili zatvorenike i stražare ovoga zatvora.

“Pala” skupina

Istraga je, kako doznajemo, pokrenuta kako bi se prekinuo još jedan od lanaca trgovine narkoticima, a otvorena je nakon što je prije desetak dana u Tuzli “pala” skupina Senada Habibovića (27) zvanog Sena, koji je netom bio izišao iz ovog zatvora. Pritvor je određen i za Habibovićeve suradnike: Adnana Idrizovića (28), Nermina Tahirovića (28), Edina Livadića (39), Nikolu Rackova (25), ), Ibrahima Koliqija (31), Aliju Batanovića (29), Ademira Mujezinovića (29), Eldara Osmanovića (25), Muhameda Makolija (21) i Samira Vukovića (21), te konobaricu Slađanu Vuković (32) koja je u ljubavnoj vezi s Habibovićem. Skupina Senada Habibovića tereti se da je nabavljala, prepakirala i prodavala opojnu drogu marihuanu i amfetamin većem broju ovisnika. Habibović se dovodio i u vezu s nekoliko pucnjava u Tuzli, a neposredno prije novog uhićenja napustio je KPZ Zenica.

Senina biografija


Naime, još 2006. godine u jednom kafiću pokušao je ubiti Denisa Durakovića. Osuđen je na 18 mjeseci zatvora. Potom je osuđen na 10 mjeseci zbog nasilničkog ponašanja, a bio je sudionik tučnjave iz 2007. godine, kada je ispred Doma mladih pretukao Mehmeda Mujića. Iste godine istukao je Željka Čovića i Denisa Rahmanovića, a na UKC Tuzla se sukobio i s Damirom Mehićem zvani Bibi. Habibović je premlatio i Spasoju Ostojića, a zbog ucjene kompromitirajućim videosnimkom profesora sarajevskog Pravnog fakulteta Sanjina Omanovića osuđen je na godinu dana zatvora. - U akciji kodnog nazova “Brava” na području Tuzle, Lukavca i Živinica pretreseno je ukupno 18 objekata, među kojima su i prostorije Kazneno-popravnog zavoda Tuzla - potvrdila je glasnogovornica ove agencije Kristina Jozić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?