ODBAČENI PRIJEDLOZI

Sindikat policajaca srednje Bosne najavio i prosvjede

ubojstvo u španskom (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
14.01.2011.
u 09:54

Ako račun ne bude blokiran, bit će održani mirni prosvjedi pred zgradom Vlade i Hypo banke, kažu u sindikatu

Sindikat MUP-a Srednjobosanske županije odbacio je sve prijedloge županijske Vlade koji se odnose na pravosnažne sudske presude zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora, koje zaključno s 2009. godinom premašuju četiri milijuna KM te najavio blokadu računa Vlade, ali i prosvjede.

Blokada računa

Predsjednik Sindikata Dragan Škulj rekao je da je na sjednici zaključeno da prva i druga pravosnažna sudska presuda budu isplaćene odmah sa zateznom kamatom, a ako to ne bude učinjeno, sve sindikalne organizacije MUP-a tražit će blokadu računa županijske Vlade. “Ako račun ne bude blokiran, bit će održani mirni prosvjedi pred zgradom Vlade i Hypo Alpe-Adria-Banke, koje ovaj sindikat smatra odgovornim za neisplaćivanje”, najavio je Škulj. Također je dodao da će prosvjedi biti održani i pred zgradom Županijskog tužiteljstva u Travniku zbog nerealiziranih kaznenih prijava, koje je sindikat podnio protiv odgovornih u Vladi Srednjobosanske županije i Hypo Alpe-Adria-Banci.

Prema njegovim riječima, 19. siječnja bit će održan sastanak Sindikata MUP-a SBŽ-a sa svim predsjednicima sindikalnih organizacija policije s područja Federacije BiH o najavljenom prosvjedu. Na sastanku pregovaračkog tima Vlade i Sindikata u Travniku dogovorena je dinamika isplate zaostalih potraživanja prema izvršnim sudskim presudama, prema kojoj će potraživanja za 2007. godinu biti isplaćena 100 posto, a 50 posto za 2008. i 2009. godinu.

Pregovarački tim


Isplata po tužbama vršila bi se nakon 1. travnja, ako bude isplate sredstava MMF-a. Međutim, za 2008. i 2009. godinu bilo bi isplaćeno samo 30 posto, a pregovarački tim Vlade predložio je da razlika od 20 posto bude isplaćena do 2014. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?