NAPAD

Sigurnosne kamere snimile podmetača mine ispod miksera

livno
VL FOTO
05.11.2010.
u 09:02

Nepoznati bombaš je napravu postavio provukavši ruke kroz armaturnu željeznu ogradu

Livanjska policija je jučer u 9.45 sati zaprimila dojavu da je tijekom noći u mjestu Rapovine, u krugu betonare i separacije pijeska, vlasništvo poduzeća Separacija pržine d.o.o. Bosansko Grahovo, ispod miksera za beton marke mercedes eksplodirala nepoznata naprava.

- Inspektori su prilikom očevida utvrdili da je netko ispod teretnog vozila, registarskih oznaka 911-M-325, podmetnuo bombu koja je eksplodiravši oštetila mikser za beton i parkirani terenac nissan patrol (744-E-447) vlasništvo ovog poduzeća. Istraga je u tijeku, izvijestili su iz MUP-a Hercegbosanske županije.

Na cesti Livno - Split

Prema neslužbenim informacijama, nepoznati bombaš je paklenu napravu postavio ispod prednjeg dijela miksera, i to provukavši ruke kroz armaturnu željeznu ogradu. Tako je lukavo izbjegao dva psa čuvara koja su bila u krugu poduzeća, ograđenog s više od dva metra visokom ogradom. Iako se napadnuta separacija nalazi uz samu magistralnu cestu Livno - Split, nitko ništa prije jutra nije sumnjiva vidio ni čuo. Međutim, policija vjeruje da će do krunskih dokaza ipak doći nakon pregleda sigurnosnog videonadzora, koji je, sudeći prema pokrivenosti terena, mogao snimiti počinitelja ili barem automobil kojim se dovezao.

Upozorenje ili obijest

- Opet sudeći prema oštećenjima, nije se radilo o snažnijoj eksplozivnoj napravi. Oštećena je mehanika, kotač i plastika u prednjem dijelu miksera. Lim terenca je, pak, oštećen od udara odbačenih kamenčića. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, u ovom slučaju bi se više moglo raditi o nekoj vrsti upozorenja ili puke obijesti. Saslušat ćemo i oštećenog 60-godišnjeg vlasnika Ivana Kelića, a više pojedinosti bi se moglo znati nakon kompletiranja svih prikupljenih tragova, kao i obavljenih informativnih razgovora te naloženih vještačenja. Trenutačno nemamo sumnjivaca, izvijestili su nas iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije. Istragu vodi dežurni županijski tužitelj Zdravko Šarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije