JEDNA OD NAJTUŽNIJIH PRIČA

Zvijezda popularne serije utopila se dok je spašavala sina, a da je živa proslavila bi 37. rođendan

Naya Rivera
Joseph Martinez/PictureLux/PICTU
12.01.2024.
u 19:42

Uspon njezine karijere se dogodio 2009. kada je angažirana u seriji 'Glee' u ulozi navijačice Santane Lopez, a Rivera se utopila 2020. godine.

Glumica Naya Rivera, da je živa, danas bi proslavila svoj 37. rođendan. Naime, ova glumica utopila se u srpnju 2020. godine kada je vijest o njezinu nestanku šokirala svijet. Zvijezda popularne serije 'Glee' je provodila dan s tada četverogodišnjim sinčićem Joseyjem na kalifornijskom jezeru Piru kada se dogodila tragedija. Glumica je nestala 8. srpnja 2020., a njezina sina su pronašli kako spava na brodu te je nosio spasilački prsluk. No nigdje nije bilo glumice koja je nađena tek nakon pet dana opsežne potrage.

- Prikupila je dovoljno energije da vrati sina na brod, no nije je imala dovoljno i da spasi samu sebe - rekao je šerif Bill Ayub nakon što je Rivera nađena. Prema policijskom izvješću i Joseyjevim riječima, on i majka Naya išli su plivati, a nakon toga mu je pomogla da se vrati na brod i potom je nestala u vodi. 

- Kada je pomogla sinu da se popne na brod počela je vikati u pomoć i mahala je rukama u nadi da će netko vidjeti da joj treba pomoć. Nekoliko sekundi kasnije nestala je ispod površine - piše u izvješću policije. U ovom izvještaju piše kako glumica nije imala na sebi prsluk za spašavanje iako joj je mladić koji joj je iznajmio brod rekao da uzme prsluk ona je to odbila pa joj je on svejedno ubacio prsluk u brod, ali nažalost Naya ga nije obukla. Policija je potvrdila kako je mladić govorio istinu jer su u brodu pronašli prsluk koji joj je možda mogao spasiti život, a policija je objavila i što su pronašli u torbici pokojne glumice. Uz osobnu iskaznicu i mobitel bio je i recept za amfetamin, a u brodu su pronašli i tri limenke pive od kojih je jedna bila prazna.

Glumica je imala 33 godine kada se utopila. Brigu o sinu Joseyju je preuzeo Riverin bivši suprug Ryan s kojim je bila u braku od 2014. do 2018.godine.

Inače, glumica je kao još mala beba snimala reklame, a s četiri godine se pojavila u seriji 'The Royal Family'. Budući da je još tada nije mogla čitati, učila je svoj tekst tako što je pamtila riječi koje su joj drugi recitirali. Ta joj je navika ostala i nikada nije imala problema s pripremom za nove uloge.

Uspon njezine karijere se dogodio 2009. kada je angažirana u seriji 'Glee' u ulozi navijačice Santane Lopez za koju je osvojila niz nagrada među kojima su Nagrada udruženja glumaca (SAG), ALMA Awards i dvije nagrade Grammy.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije