ZAPOČELI MOLITVOM I HIMNOM

Veliki domoljubni koncert u zagrebačkoj Areni, nastupilo čak 25 izvođača, pogledajte koliko je ljudi došlo

14.01.2024.
u 14:13

Za voditelja Periša koncert "Domu mom" je "obiteljsko okupljanje" pa pozvao kako je nužno sjetiti se onih koji su nam omogućili da se ovdje okupimo - branitelja, kako je kazao, "ratnika svjetla, heroja iz novije i starije hrvatske povijesti". Koncert je započeo i molitvom koju je predvodio apostolski nuncij u RH, a intonirana je i himna.

"Lijepa naša domovino, oj junačka zemljo mila", stihovi su hrvatske himne kojima je započeo trosatni domoljubni spektakl u rasprodanoj zagrebačkoj areni. Nakon što su krajem prošle godine pjevači Aleksandra Prijović i Dino Merlin rasprodali ukupno devet arena, zagrebačka publika čini se uželjela se domaćih izvođača i to njih čak 25 među kojima su Mate Bulić, Miroslav Škoro, Meri Cetinić, Tiho Orlić, Zaprešić Boysi, Tomislav Bralić i klapa Intrade te mnogi drugi koji su se odazvali pozivu Laudato TV-a na koncert "Domu mom"

Pjesmom su obuhvaćeni svi krajevi Hrvatske pa se uglas pjevalo od slavonske ravnice, zagorskih brega, Like, Dalmacije pa sve do Hercegovine. U zagrebačkoj je areni na prvom domoljubnom koncertu bilo oko 20.000 ljudi. Prije početka svi prisutni ogromnim su aplauzom pozdravili pobjedu hrvatskih rukometaša i vaterpolista.

"Opustite se, uživajte, izujte se, osjećajte se baš kao u svom domu svom. Objedinili smo rock and roll i tradiciju, stare i mlade, Hrvate katolike i Hrvate svekolike. Neću politiku u svoju butigu", kazao je voditelj Marin Periš na početku koncerta. Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodio je molitvu za Domovinu, a ispunjenom arenom orilo se "Oče naš" i "Zdravo Marijo".

Za voditelja Periša koncert "Domu mom" je "obiteljsko okupljanje", a pozvao je i kako je nužno sjetiti se onih koji si nam omogućili da se ovdje okupimo - branitelja, kako je kazao, "ratnika svjetla, heroja iz novije i starije hrvatske povijesti". Tisuće bliceva na mobitelu obasjalo je zagrebačku arenu dok je klapa Sveti Juraj HRM izvodio Thompsonovu pjesmu "Ratnici svjetla".

Đani Stipaničev doveo je atmosferu u areni do vrhunca pjesmama "To je tvoja zemlja" i "Kome bi šumilo more moje sinje". Najveće ovacije publike dobila je Meri Cetinić čije su se pjesme uglas pjevale.

Navijačke pjesme i svoje najveće hitove izvodili su i Zaprešić Boysi. Na pozornici je nastupio i "Kralj dijaspore" Mate Bulić kojega je publika dočekala gromoglasnim pljeskom, a ovacije su dočekale i "kralja zabave" Dražena Zečića. Svi su izvodili najveće hrvatske domoljubne pjesme. Za zvuke Slavonije pobrinuli su se i Najbolji hrvatski tamburaši.

Slavonski rokeri iz Opće opasnosti s legendarne "Tri rijeke" raspametili su punu arenu. Zorica Kondža izvela je pjesmu "Lupi petama" i iznenadila pomalo drugačijim aranžmanom hita Prljavog kazališta.

Posebno emotivan trenutak bio je dolazak Miroslava Škore na pozornicu uz pjesmu "Ne dirajte mi ravnicu". Škoro je otpjevao i "Sude mi" nakon čega je Tiho Orlić podigao atmosferu "Ružom hrvatskom" i domoljubnom himnom "Lijepa li si". Škoro je najavio i koncert u Areni 28.12.

Na kraju, trenutak uz koji su se brojni naježili, a mogla se vidjeti i poneka suza. Svi su se izvođači vratili na pozornicu i izveli neslužbenu himnu RH, budnicu s početka devedesetih - Moju domovinu. Na tribinama su se vijorile zastave, a publika je stigla i iz inozemstva.

– Prešli smo više od 400 kilometara da bi došli na koncert. Cijela obitelj je stigla iz Münchena, jako se veselimo. Kada izađe Mate Bulić na pozornicu, ni redari me neće moći spriječiti da ne preskočim ogradu – poručila je Marija koja je na leđima nosila zastavu, a oko struka šal sa šahovnicom.

S druge strane 24-godišnji Mihael nije daleko putovao, stigao je iz Zagreba. – Nadam se da će biti Thompson, a najviše se veselim Miroslavu Škori. Došao sam zbog domoljublja – kazao nam je. Neki su potegnuli i s juga Hrvatske, a posebno su ih obradovale klape.

– Ovakav spektakl se ne propušta. Baš mi je drago što su tu nastupale i naše klape. Da se u ovoj Areni čuje i dalmatinska pisma, a ne samo cajke – kazao nam je posjetitelj iz Splita. Na koncertu su bile i osobe iz javnog života. Zastupnica Marijana Petir, izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i brojni drugi. Na kraju organizatori su pripremili i iznenađenje: sljedeći koncert "Domu mom" održat će se u Zadru 30.11.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije