NETTA BARZILAI

Tko je osebujna pobjednica Eurosonga i što njena pjesma zapravo znači

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
13.05.2018.
u 11:35

Netta je rođena 1993. godine u Hod HaSharonu, a kao djevojčica s obitelji je nekoliko godina živjela i u Nigeriji.

Netta Barzilai s 529 bodova donijela je Izraelu pobjedu na sinoć održanom  63. Eurosongu. 

Netta i pjesma "Toy" od početka su bili favoriti ovog  natjecanja i osigurali su Izraelu četvrtu pobjedu na Eurosongu. Netta je rođena 1993. godine u Hod HaSharonu, a kao djevojčica s obitelji je nekoliko godina živjela i u Nigeriji.

Pjevačica je, piše The Sun, radila svakakve poslove dok se pokušavala probiti na glazbenu scenu, pa je tako konobarila i radila je u dječjem vrtiću. Posljednjih pet godina Izrael na Eurosong šalje pobjednika svog natjecanja "The Next Star" i ove godine Netta je skoro izmakla mogućnost da predstavlja Izrael u Portugalu.

Naime, Netta je zamalo ispala iz prvog kruga natjecanja, ali zahvaljujući odluci žirija, spašena je od ispadanja. Pjesma "Toy" postala je jako popularna i prije samog Eurosonga i u kratkom roku imala je 12 milijuna pregleda na YouTube, a do danas  ta brojka je narasla na 28 milijuna. 

Autori ove pjesme su Doron Medalie i Stav Beger. Osebujnu Nettu i njeno glasanje u ovoj pjesmi mnogi su usporedili  s kokodakanjem, a Netta je i poznata po inovativnim obradama pjesma od Psyja i KeShe. 

- Ova pjesma ima snažnu poruku, riječ je o ženskoj snazi i pravdi u društvu, a sve to glazbeno je spojeno u sretnu i pozitivnu vibru. - rekla je Netta i dodala kako se dio stihova referira i na Me Too pokret.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije