sff

Timu Rothu dodijeljeno Počasno srce Sarajeva

Foto: Fena
1/3
20.08.2019.
u 21:52

Posebnom gostu 25. Sarajevo Film Festivala britanskom glumcu Timu Rothu na ceremoniji u Ljetnom kinu Raiffeisen dodijeljeno je Počasno srce Sarajeva za izniman doprinos filmskoj umjetnosti.

Roth je primajući nagradu izjavio da mu je to poseban doživljaj i zahvalio publici i organizatorima SFF-a. 

- Nadam se da ćete se zabaviti jer festivali tome i služe, da otkrivamo nove stvari - rekao je Roth.

Najavljujući Rotha direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra istaknuo je da je večeras posebna noć, te da ima zadovoljstvo ugostiti posebnog glumca koji djeluje duže od 30 godina.

Tim Roth rođen je u Londonu, a trenutno živi u Los Angelesu. Karijeru je izgradio igrajući živopisne likove u nizu nezavisnih filmova.

Svjetsku slavu stekao je ulogama u filmovima Quentina Tarantina "Psi iz rezervoara" i "Pakleni šund".

Zbog njegove uloga u filmu Rob Roy slavljen je kao jedan od najboljih filmskih negativaca u povijesti, a ona mu je donijela i nominacije za nagrade Zlatni globus i Oskar za najboljeg sporednog glumca.

Trenutno igra u seriji Metalna zvijezda koja je u svojoj trećoj sezoni.

Uz Clivea Owena odigrao je jednu od glavnih uloga u filmu Pjesma od imena koji će premijerno biti prikazan na Torino Film Festivalu u septembru ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije