Preminula 2008.

Smrt hrvatske misice koja je 1966. bila najljepša Europljanka i do danas je misterij

nikica marinović
Vecernji list
31.10.2020.
u 09:38

Nikica Marinović bila je prva misica bivše Jugoslavije koja je nastupila na izboru za Miss svijeta 1966. u Londonu, gdje je proglašena najljepšom Europljankom i drugom pratiljom Miss svijeta. Na tom je izboru titulu najljepše prvi put osvojila indijska ljepotica, Reita Faria. Nikica je postala brzo popularna u bivšoj državi i navodno su mnogi muškarci njezin lik tetovirali na svoje ruke. Da ima manekenski potencijal otkrila je glavna urednica časopisa 'Bazar' koja je Nikicu uočila u rodnom joj Dubrovniku i odmah je počela nagovarati njezina roditelje da Nikici, koja je tada još bila maloljetna, potpišu odobrenje za sudjelovanje na izboru za Miss Jugoslavije.

Nakon uspjeha na svjetskom izboru za Miss iz Dubrovnika je preselila u Beograd gdje se kasnije zaljubila u redatelja  Vuka Vuču i s njim je dobila sina. Pet godina poslije par se rastao, a drugu bračnu sreću Nikica pronalazi s redateljem Zdravkom Šotrom s kojim je dobila svog drugog sina, a ovaj brak se raspao 1980. godine. Nakon što je postala drugom pratiljom Miss svijeta Nikica je u ženskim časopisima tih kasnih 60-ih i ranih 70-ih čitateljicama dijelila savjete o ljepoti i njezi kože, a bila je i na naslovnicama mnogih od tih magazina.

Kasnije je otvorila svoj butik u Beogradu u Knez Mihajlovoj ulici u koji su dolazile sve dame koje su htjele nositi trendi komade. Prije 12 godina iz Beograda je došla tužna vijest kako je Nikica u 61. godini popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje. Zadnjih godina živjela je jako povučeno i da je patila od depresije, a kako obitelji nije ostavila nikakvo oproštajno pismo njezina smrt je do danas ostala misterij. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije