NIJE BILO LAKO

Slavni glazbenik otkrio nepoznate detalje o borbi s depresijom i živčanim slomovima

Profimedia
29.11.2018.
u 12:30

Nategnut odnos s ocem Dougom Springsteenom cijeli život je loše utjecao na legendarnog pjevača, a odgovore na neka pitanja je dobio tek pred kraj očevog života.

Bruce Springsteen je već u svom memoaru 'Born to Run' priznao da se dugo borio s depresijom, no u novom intervjuu u magazinu Esquire otkrio je neke nove detalje o svome mentalnom zdravlju i životu s ocem koji je bolovao od paranoidne šizofrenije. 

Springsteen koji sada ima 69 godina, otvoreno je pričao o svojim živčanim slomovima te je rekao je kako je prvi imalo 1982. a drugi 2009. godine. Nategnut odnos s ocem Dougom Springsteenom cijeli život je loše utjecao na legendarnog pjevača, a odgovore na neka pitanja je dobio tek pred kraj očevog života, kada mu je dijagnosticirana paranoidna šizofrenija. Otac mu nikada nije rekao da ga voli i često je sjedio sam u kutu u tišini. Bruce je zbog toga počeo brinuti za svoje mentalno zdravlje. 

- Pijem više različitih ljekova koji me drže uravnoteženim, bez njih bih imao dramatične promjene raspoloženja i...samo...malo pogubim konce. Zato moram pažljivo promatrati djecu, a s njima stvarno imam sreće. Bilo je toga u našoj obitelji i puno prije mog oca - rekao je pjevač. 

Dotaknu se svog prvog sloma, tada je imao 32 godine i izašao mu je album Nebraska, a s prijateljem je putovao od New Jerseya do Los Angelesa. Zaustavili su se u jednom teksaškom gradu gsje je bio sajam. Bend je svirao, zaljubljeni parovi su plesali, djeca su trčakarala okolo, a Bruce je, gledajući taj sretan prizor iz auta, samo puknuo. Još uvijek ne zna što se tamo dogodilo i zašto ga je baš taj prizor slomio. 

- Sve što znam je da s godinama neraspoređeni teret koji nosimo na duši postaje sve teži. Prije mnogo godina izgradio sam dobar obrambeni mehanizam kako bih izdržao stres djetinjstva, no to je prestalo biti korisno i počeo sam zloupotrebljavati sve što sam naučio kako bih se izolirao, kontrolirao druge i susprezao svoje osjećaje dok to nije postalo stvarno štetno – bio je iskren pjevač te dodao kako ga je to napokon natjeralo da potraži pomoć psihijatra. 

Nedugo nakon prvog sloma on i njegova žena, pjevačica Patti Scialfa dobili su prvo dijete, a došao ih je posjetiti njegov otac, te mu je rekao kako je svjestan da nikada zapravo nije bio dobar prema njemu, što Springsteen zove  najboljim trenutkom njihova odnosa.  

U intervjuu je rekao i kao nikada nije aktivno razmišljao o samoubojstvu, no da smatra da bi mu možda bilo biolje da je u nekom trenu bio hospitaliziran, pogotovo kada se osjećao kao da je u kutiji potpuno slomljen nelagodnim emocijama. Srećom takve situacije nisu dugo trajale, no morao se suočiti s činjenicom da je to nešto što je nasljedio od oca i da bi ga moglo dovesti u lošu situaciju.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije