35 GODINA OD PRVOG STINGOVA SOLO ALBUMA

'San plave kornjače': "Vrlo sretno iskustvo"

13.07.2020.
u 12:20

Sting se nakon razlaza s The Police odlučio za solo karijeru točno prije 35 godina, u srpnju 1985., objavivši iznimni The Dream of the Blue Turtles album. Sting je i kao frontmen Policea uživao status globalne superzvijezde, međutim on se odlučio za nove glazbene ambicije.

"Upoznao sam Branforda Marsalisa i rekao mu kako želim da osnujemo bend. Rekao sam da me zanima osnivanje benda. On mi je preporučio momke iz jazz svijeta koji su ranije svirali s Weather Reportom, Milesom Davisom... Branford je svirao s Art Blakeyjem, a tu je bio i nevjerojatni klavijaturist Kenny Kirkland. Sve su to bili glazbenici visokog kalibra. Među njima je bio i mlađahni Darryl Jones, budući basist Rolling Stonesa, a pridružio se i traženi bubnjar Omar Hakim - prisjeća se Sting za Undercovermusic.

Svirke za The Dream of the Blue Turtles album počele su u ožujku, na Barbadosu. Naslov albuma inspiriran je živopisnim snom koji je Sting imao prve noći na Otoku. Glavni singl albuma bio bi nadmoćni i uzbudljivi "If You Love Somebody Set Them Free", koji se dolazi u vrh Billboardovog Hot 100 i glavne američke rock ljestvice časopisa.

Album sadrži i novu verziju Policeove "Shadows in the Rain", za koju je smatrao da je zrela za novi aranžman. „To su moje pjesme“, kaže on, „a ako imate bend, želite reinterpretirati pjesme onako kako to rade jazz svirači".
Pjesma “Fortress Around Your Heart” je sa “If You Love Somebody Free Them” i "Russians" završila u top 10 u SAD-u.
Album je na koncu doživio dvostruku platinastu nakladu, a okrunjen je fantastičnim live albumom "Bring On The Night".

"To je bio fantastičan bend. Svi su bili raspoženi za svirku" - zaključit će Sting, dodavši: "Bilo je lijepo. Kennyja Kirklanda izgubili smo prije nekoliko godina. Ali Branford i ja smo i dalje prijatelji i svi imamo puno lijepih uspomena na ta vremena."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije