VOLJENI GLAZBENIK

Preminuo glazbenik Jurica Popović, njegova posljednja objava slama srca

Jurica Popović
Matija Vuica
28.12.2023.
u 17:58

U 66. godini iznenada je preminuo glazbenik Jurica Popović. Poznati glazbenik i životni partner dizajnerice i glazbenice Matije Vuice glazbom se profesionalno bavio od 1981. godine.

Osnivač je grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.). Autor je (skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent) nekoliko stotina pjesama koje su izvodile ove dvije grupe, a pojavljuje se i kao kantautor pod imenom DJ Pop, piše na stranicama Hrvatskog društva skladatelja o bogatoj karijeri Jurice Popovića.

Tvorac je i lika za djecu Simpatico koji kroz pjesmu educira ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegovih djela seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetim), etno popa (Gracia u devedesetima), elektro popa (DJ Pop u 2000-im) do instrumentalne glazbe.

Vijest da nas je u 66. godini iznenada napustio glazbenik Popović danas nikog nije ostavila ravnodušnim. Iza sebe je ostavio neutješnu životnu partnericu, dizajnericu i glazbenicu Matiju Vuicu, obitelj i mnoge prijatelje koji se danas opraštaju od njega. 

Njegova posljednja objava na društvenoj mreži Instagram slama srca, podijelio ju je 8. prosinca, a objavio je isječak iz jednog o njegovih glazbenih spotova. 

- Ne žalim više ni zbog čega, prešao sam davno preko svega... – napisao je glazbenik, a to su upravo njegovi stihovi koje je napisao uz objavu i dirljivi video. U komentarima ispod objave već su se nizali neki od komentara koji daju saučešće njegovoj obitelji.

– „Počivao u miru legendo“, „Pokoj vječni daruj mu Gospodine. Svjetlost vječna neka mu svijetli. Počivao u miru Božjem. U raj poveli ga anđeli nebeski. Obitelji iskrena sućut“, „Divni Jure počivao u miru Božjem, a Matiji i obitelji iskrena sućut“, „Počivao u miru dobri čovječe“, samo su neki od komentara ispod njegove posljednje objave na društvenoj mreži. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije