NAJSTARIJI DOBITNIK OSCARA

Preminuo Christopher Plummer, Franjo Ferdinand iz "Sarajevskog atentata"

10.02.2021.
u 15:59

Kanadski glumac Christopher Plummer preminuo je u 92. godini. Tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj rekavši da je umro u svojoj kući u Connecticutu, a uz njega je u posljednjim trenucima bila supruga Elaine Taylor (53). Ovaj je kanadski glumac 1975. snimio je film u Jugoslaviji pa ga nešto starija publika pamti i kao Franju Ferdinanda u filmu Veljka Buljajića 'Atentat u Sarajevu'.

Plummerova bogata karijera trajala je sedam desetljeća, odigrao je više od 200 uloga, ali je filmskoj publici najpoznatiji kao autokratski udovac kapetan Georg Ludwig von Trapp u hit-mjuziklu iz 1965. 'Moje pjesme, moji snovi' gdje mu je partnerica bila Julie Andrews.

Plummer je također nastupio u brojnim televizijskim projektima uključujući popularnu mini-seriju The Thorn Birds. U filmu "The Insider" igrao je lik Mikea Wallacea, u "The Girl with the Dragon Tattoo" (Muškarci koji mrze žene) tumačio je lik Henrika Vangera, a za film "Beginners" (Početnici) nagrađen je Oscarom.

Kako je nagradu Akademije primio u dobi od 82. godine, postao je najstariji dobitnik Oscara u povijesti.

U nagrađenom filmu glumio je homoseksualca Hala, dok je njegov ljubavni partner bio naš glumac s holivudskom adresom - Goran Višnjić.

''Kad smo se trebali poljubiti, Goran je bio nervozniji od mene. No zatvorili smo oči i napravili to. Ispalo je dobro'', rekao je svojedobno Plummer prisjećajući se snimanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije