Mostarski glazbenik objavio novi spot "Voljenoj ženi"

Prekrasna balada kao epitaf Romea Nikolića

09.09.2022.
u 12:33

Poznati mostarski glazbenik Romeo Nikolić, unatoč teškoj bolesti, ne posustaje jer glazba je za njega lijek za tijelo i za dušu, piše Večernji list BiH. Iza njega je ljeto puno nastupa, a ovih dana objavio je novi video spot za pjesmu "Voljenoj ženi".

Emotivna balada

Radi se o jednoj prekrasnoj i emotivnoj baladi koja se može ocijeniti i kao Romeov epitaf. Pjesmu je skladao Goran Šimunović na tekst Željka Reljanovića, a aranžirala ju je "njemačka" ekipa glazbenika Franjo Valentić i Emir Mehić te Kristian Pandža koji je zaslužan za spot. Tu je i Romeov stalni suradnik Damir Parać, u čijem su studiju snimani vokali.

- Pjesma kao da je pisana za mene, ušao sam u nju jako duboko i ona je u mojim mislima posvećena mojoj voljenoj ženi i svemu što me muči. Jako je dirljiva i tjera suze na oči, ali što se može. Moram istaknuti da je odličan posao uradio mladi redatelj Kristian Pandža. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u snimanju ove pjesme koja će, nadam ses pronaći put do publike - kazao nam je Nikolić.

Uz ovu pjesmu, Nikolić je snimio još dvije nove. Prva "Ne plačite oči moje", od Milutina Sretenovića Srete, pjevača sevdaha poznatog po nastupima s Mostar Sevdah Reunionom, a druga je duet s poznatim mostarskim glazbenikom Markom Govorčinom - "Nas dvojica". Pjesmu su snimili u studiju Brane Likića i ona se može čuti na YouTube kanalu. Pjesma govori o Mostaru.

Uz snimanja u studiju, Romeo i dalje pomalo nastupa po BiH i Hrvatskoj. Ljudi ga i dalje zovu, a on se odazove kad može jer želi, kaže, ostati aktivan na sceni barem do 2024. godine, kada namjerava proslaviti 50 godina bavljenja glazbom. Želimo da mu se ta želja i ostvari te da mu njegovi gradovi Mostar i Čapljina, koje jednako voli i poštuje, zajedno organiziraju slavljeničku večer. - To su moja dva grada u kojima sam živio. U Mostaru sam rođen, a Čapljina mi je u srcu - rekao nam je jednom prigodom.

Pola stoljeća glazbe

Romeo Nikolić glazbom se počeo baviti 1974. godine u Čapljini, a u karijeri je svirao u nekoliko bendova: RMH, San, Maj i Fino društvo. Pozornicu je dijelio s mnogim poznatim hercegovačkim glazbenicima poput Josipa Pjevca, pokojnog Krešimira Sušca, Joze Novaka, Ivice Vinkovića..., a 1977. počeo je solo karijeru. Sudjelovao je na brojnim festivalima, a najveći trag ostavio je na Melodijama Mostara gdje je 2012. godine osvojio prvo mjesto publike s pjesmom "Ružo moja mirisna" i festivalu ''Bh. pjesma za Eurosong''.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?