OPET SU NA SUDU

Popoviću je dosta: Igore, ne objavljuj Aleksandrove 'fotke'

Milan Popović
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
12.08.2016.
u 21:40

Otac Aleksandra Popovića zaprijetio je Severininu suprugu Igoru Kojiću visokom novčanom kaznom za svaku sliku njegova sina koju objavi na internetu

Milana Popovića (50) ovaj put je naljutilo to što Severinin (44) suprug objavljuje fotografije malog Aleksandra (4) na društvenim mrežama. Zato se ponovno obratio odvjetnicima, i to u ime svog sina. 

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu podnio je Prijedlog za donošenje privremene mjere. Njome želi Severininu suprugu zabraniti objavljivanje Aleksandrovih fotografija na Facebooku i Instagramu. Ako bi se Igor oglušio na ovu privremenu mjeru, slijedila bi mu kazna. Tako bi ubuduće za svaku objavljenu Aleksandrovu fotografiju Igor morao platiti kaznu od 5000 kuna (1250 KM). U slučaju da Igor ne plati spomenuti iznos, novčanu kaznu mogla bi zamijeniti zatvorska. Također, za svaku iduću objavljenu Aleksandrovu fotografiju Igor će morati platiti dvostruko veći iznos, odnosno čak 10.000 kuna, piše 24sata.hr. 

Milan Popović smatra da je to u interesu njegova malodobnog sina jer je dječak neprestano izložen javnosti putem medija koji objavljuju njegove fotografije, ali i tekstove vezane uz njegov život i odrastanje. Popović tvrdi da je Igor već upoznat s tim da se protivi objavljivanju dječakovih fotografija, ali nije reagirao na to. Zbog toga je Popović ovaj put odlučio oštrije reagirati. Smatra da se objavljivanjem Aleksandrovih fotografija na društvenim mrežama krši pravo na privatnost djeteta. Naime, svakom objavom takve fotografije ona postaje dostupna medijima, koji je mogu prenositi putem televizije, tiskanih izdanja, ali i internetskih stranica.

Milan smatra da je neprimjereno to što razni nepoznati ljudi, često vrlo neprimjereno, komentiraju Aleksandrove fotografije, pa javnost zadire u privatni život malodobnog djeteta. Popović misli da takva izloženost javnosti može kod djeteta prouzročiti štetne posljedice za njegovo psihičko zdravlje. Milan se pozvao i na preporuku Agencije za zaštitu osobnih podataka, koja smatra takvo ponašanje roditelja neodgovornim. U preporuci agencija upozorava da javno objavljivanje fotografija i imena djece mogu biti prikladan mamac za pedofile, otmičare djece, ucjenjivače i slično.

Ova privremena mjera bit će na snazi sve dok se ne okonča parnica, koju će Milan također pokrenuti, a sve troškove morao bi platiti Igor Kojić. Ovo je samo još jedna u nizu parnica ili tužbi koje je pred raznim sudovima pokrenuo Milan Popović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije