SARAJEVO FILM FESTIVAL

Ova 'domaća' kreacija plijenila poglede svih na crvenom tepihu u Sarajevu

Foto: Marko Jovančić, Haris Karamehmedović
1/8
22.08.2017.
u 08:46

Mlade dizajnerice kreirale su stylinge koji su ukrali pažnju svih prisutnih medija i posjetitelja crvenog tepiha SFF

Netom završeni 23. Sarajevo Film Festival, najutjecajniji filmski festival na ovom području, i ove je godine okupio brojna poznata lica iz cijeloga svijeta. Oči cijele regije nekoliko su dana bile uprte prema crvenom tepihu Narodnog kazališta u Sarajevu, za čiji se dašak hollywoodskog glamura ove godine posebno pobrinuo domaći brend Mateyaneira. 

Mlade dizajnerice Mateja Dujić i Neira Sinanbašić početkom godine svojom prvom kolekcijom CUT osvojile su domaću modnu scenu.  Martina Saira Keškić, sarajevska IT djevojka, ljubiteljica mode i uspješna poduzetnica, na crvenom tepihu zablistala je u kreaciji koja se sastojala od dubokih hlača i dugog plašta te je tu noć ukrala pažnju svih prisutnih medija i posjetitelja crvenog tepiha. Plašt je ručno vezen i ukrašen, materijal je obrađivan različitim tehnikama kako bi dobio savršen pad i prati zamišljeni oblik.

"Jako smo ponosne na kreaciju koju je nosila ambasadorica našeg Brenda - Martina Saira Keškić, prije svega jer je to kreacija koja je bila apsolutno fashion, kompletan styling, kosa, make up - sve je bilo zaokruženo, a Martina takvu vrstu eksperimenta i kreacije jednostavno zna nositi…" – ističu Mateja i Neira.

Upravo ove dizajnerice bile su zadužene i za izgled voditeljice programa Sarajevo Film Festivala - Maju Čengić, koja je treću noć festivala nosila bijelu haljinu izrađenu od više vrsta i slojeva svile. Haljina je imala dva čvrsta dijela koji su tvorili dugi korzet, a ukrašeni su ručno vezenom čipkom u obliku listova. Taj nježni materijal i pahuljasti izgled razbijen je s dva kožna remena oko struka, također iz radionice Mateyaneira tima.

Kreaciju koja se sastojala od suknje ukrašene čipkom i kristalima u kombinaciji sa prozirnim kimonom s dugim plaštom, nosila je Marija Hudolin, TV lice i urednica poznatog bloga o majčinstvu. Kreacija je inspirirana istočnjačkom estetikom gejši, u modernoj interpretaciji i, za to, netipičnoj boji - crnoj.  

Marija je ostala vjerna Mateyaneira estetici te se u narednom pojavljivanju na crvenom tepihu odlučila za sako haljinu iz kolekcije CUT, koju je iskombinirala sa kožnim hlačama. Crvenim tepihom posljednju noć prošetale su i dizajnerice u vlastitim kreacijama, koje su i ovoga puta uspjele stvoriti vrlo snažne i bezvremene komade visoke mode, njegujući minimalističku estetiku i vrijednosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?