On Tha Ground Crew

OTG se čuje na FM JAMU: Kvalitetu KiseIjačana prepoznali su najbolji

10.11.2018.
u 19:14

“Pokušao sam tu emociju, koju sam osjetio, izraziti kroz tekst i čini mi se da sam dobrim dijelom uspio”, priča nam Dražen Gujić. 

Bosanskohercegovački hip-hoperi OTG Crew predstavili su novu pjesmu “Mjesto ispod” koja je već osvojila simpatije brojnih slušatelja i poklonika ove vrste glazbe. Radi se o gradskoj jutarnjoj baladi za koju su OTG-ovci snimili spot u Kiseljaku.

Emocije se prepoznaju

- “Mjesto ispod” je pjesma nastala iz triju različitih faza moga života opisane u tri kronološki poredane strofe. Ideja je dosta stara za ovu pjesmu, ali smo je njegovali i sporo radili dok nismo bili zadovoljni do kraja audio i videokvalitetom. Red je svojom izvedbom na refrenu upotpunio kompletan jutarnji “chill” ambijent. Naš dugogodišnji beatmaker, poznat na hip-hop alternativnoj sceni po imenu GBA, sastavio je ovaj, meni neodoljivi, beat. Pokušao sam emociju, koju sam osjetio, izraziti kroz tekst i čini mi se da sam dobrim dijelom uspio. Dobili smo jako pozitivan “feedback” (s obzirom na to da je pjesma izašla prije nepunih mjesec dana), čak i od ljudi koji ne prate i ne slušaju ovaj glazbeni pravac. Pjesma je motivacijskog tipa prožeta svakodnevnom borbom za ideale - priča o pjesmi Dražen Gujić, alias Guja. Poseban ton pjesmi daje ženski prateći glas Monike Miličević, studentice Muzičke akademije. Ivan Knežević, iz fotodigitalnog studija Foto Pavlović iz Kiseljaka, zaslužan je za cijeli vizualni dio pjesme, odnosno videospot. Svi kadrovi snimljeni su na području užeg dijela Kiseljaka.

Šlag na kraju

Šlag na kraju bila je objava pjesme na FMJAM youtube kanalu, jednom od najjačih youtube kanala na Balkanu.

- To je ekipa iz koje su proizašli Edo Maajka i Frenkie uz dj Soula te u novijem dobu Kontra, Indigo, Sassja. Drago mi je da su prepoznali kvalitetu u koju ulažemo dugi niz godina i da su, u dogovoru s nama, objavili pjesmu na svome kanalu”, dodaje Guja. OTG Crew iz Kiseljaka osnovan je 2007. i u istoj postavi (Nevres, Boka, Red i Guja) nastupa i danas. U dosadašnjoj karijeri sudjelovali su na tri izdanja BHOP mixtapea koji je okupio dosta bh. hip-hop izvođača. - Neki su članovi OTG-a manje aktivni, a neki više u određenim fazama. U posljednje dvije-tri godine najaktivniji smo Red i ja. Poslije faze s bendom Plastik Zappa, s kojim smo nastupili na Demofestu u Banjoj Luci 2015., objavili smo niz pjesama od kojih bih izdvojio “Shaolin”, “Probijanje”, “Armagedon” i “Mjesto ispod”. Ne bavimo se ovime profesionalno, to nam nije primarno zanimanje, tako da i nismo nikad bili hiperproduktivni. Uživamo u načinu na koji funkcioniramo i stvaramo pjesme. Zato i jesmo “on tha ground” (OTG) toliko godina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije