JEDINI ZATVORENIK

Osramoćeni član kraljevske obitelji šestogodišnju kaznu služit će u ženskom zatvoru

Profimedia
20.09.2019.
u 14:15

Urdangarin je osuđen zbog pronevjere šest milijuna eura poreznih obveznika, krivotvorenja dokumenata, pranja novca i prijevare nakon istrage njegove humanitarne zaklade Noos.

Osramoćeni šogor španjolskog kralja Filipa VI. koji je prošle godine zatvoren zbog prijevare i pronevjere, moći će dvaput tjedno izaći iz zatvora kako bi se socijalizirao.  

Inaki Urdangarin, bivši rukometaš oženjen kraljevom sestrom Cristinom, prije 15 mjeseci počeo je služiti šestogodišnju zatvorsku kaznu.   

Bit će mu dvaput tjedno dopušten izlaz iz zatvora Brieva, sjeverozapadno od Madrida, kako bi volontirao u domu za nemoćne osobe. 

Prvu smjenu je odradio u okrugu Pozuelo de Alarcon u četvrtak, piše El Pais. Smjena će mu trajati osam sati i mora se vratiti u zatvor do 17 sati.

  Odluka o volontiranju donijeta je jer je Urdangarin jedini zatvorenik u ženskom zatvoru Brieva, zbog čega je izoliran. Volontiranje će mu omogućiti da ostane u kontaktu s ljudima i spriječiti njegovu desocijalizaciju. 

Urdangarin je osuđen zbog pronevjere šest milijuna eura poreznih obveznika, krivotvorenja dokumenata, pranja novca i prijevare nakon istrage njegove humanitarne zaklade Noos. 

Cristina je bila optužena za pomaganje i podržavanje poreznih prijevara, ali je oslobođena. Ona je najmlađa od dviju sestara kralja Filipa i šesta u redu za prijestolje. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije