SLAVI 82. ROĐENDAN

Obilježila ju je velika tragedija, a ona se i dalje bori za slabije

Foto: Profimedia
1/2
21.12.2019.
u 10:35

Aktivizam je glumicu Jane Fondu te dobitnicu dvaju Oscara zamalo stajao karijere.

Glumica, aktivistica i jedna od najpoznatijih fitness-trenerica, Jane Fonda danas slavi 82. rođendan, a većinu svoje karijere provela je na prosvjedima.

Od kada su u sedamdesetima u medijima izašle njezine fotografije na kojima protestira protiv Vijetnamskog rata, Jane ne prestaje javno podržavati pokrete u koje vjeruje. Njezina “Hanoi Jane faza”, kako su je tada nazvali, izazvala je bojne kontroverze, glumicu su optuživali da je antipatriot i da mrzi sve američko. Zbog svega joj je često patila i karijera. Ipak, dobitnica dvaju Oscara kaže da je trenutak koji ju je najviše obilježio samoubojstvo njezine majke, koje se dogodilo kada je imala samo 12 godina.

U HBO-ovu dokumentarcu “Jane Fonda In Five Acts” (Jane Fonda u pet činova), zvijezda serije Grace i Frankie otvorila se o odrastanju s majkom koja je patila od bipolarnog poremećaja i kako je s vremenom naučila razumjeti je i oprostiti joj.

– Ako imate roditelja koji nije sposoban pojaviti se, koji nije sposoban vratiti ljubav, to ima velik utjecaj na ne??iju samosvijest. Kao dijete uvijek mislite da ste vi nešto pogrešno napravili, dijete ne razumije da odrasla osoba može biti u krivu jer su ovisni o toj odrasloj osobi u preživljavanju – kazala je Jane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije