Koncert Rock škole Mostar

Novogodišnje ludilo u Mostaru počelo noć ranije

koncert mostar
31.12.2015.
u 08:19

Na stadionu Kantarevac veliki koncert Rock škole Mostar okupio je stotine građana koji su unatoč hladnom vremenu i mostarskoj buri odlučili novogodišnje ludilo, u veseloj atmosferi, osjetiti noć ranije

Iako u Mostaru večeras neće biti organiziran doček Nove 2016. godine, na otvorenom, kao što se održava u gotovo svim velikim gradovima, novogodišnje ludilo je u gradu na Neretvi počelo noć ranije.

Na gradskom stadionu Kantarevac veliki koncert Rock škole Mostar, okupio je stotine građana koji su unatoč hladnom vremenu i mostarskoj buri odlučili novogodišnje ludilo, u veseloj atmosferi, osjetiti noć ranije, javlja Anadolu Agency (AA).

Voditelj i utemeljitelj Rock škole Mostar Orhan Maslo-Oha ističe kako se u mostarskim kuloarima ovaj događaj već i prozvao “Nova godina prije Nove godine”. No, kako ističe, pored želje da naprave dobru zabavu i koncert za pamćenje organizatori imaju veći cilj.

– Rock škola Mostar broji nešto više od 90 polaznika trenutno i cijeli plan je da imam svoj studio za snimanje. To je ideja koja je godinu dana stara, a evo nakon dva mjeseca marljivog rada večeras se implementira. Zahvaljujem se ljudima iz OESS-a, koji su nas podržali, kao i kompaniji Red Bull, koja nam je dao krila, i Dubiozi kolektiv koja je uz nas – kazao je Oha za AA.

Vatrometom euforije, na burom okovanom stadionu Kantarevac atmosferu su odmah po izlasku na binu ugrijali bendovi Rock škole Mostar: instrumentalni kvartet Flip, dva session benda koja su pobijedila na programskim koncertima škole na temu urbane muzike 50-ih i 60-ih, odnosno 70-ih, potom Mostar Rock School Blues Band i na kraju bend Floridus, koji su predstavili svoj album prvijenac “Na vrhu svijeta”.

Nakon toga pred mostarsku je publiku poslije nekoliko godina izašao i jedan od najpopularnijih bendova u regiji – Dubioza kolektiv, koja je u Mostaru zadnji put svirala prije nekoliko godina. 

Prihod od koncerta su podrška radu Rock škole i opremanju njihovog studija za snimanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije