OSCARI: 'GRAVITACIJI 7', 'VUKU' NIJEDAN!

Najbolji film '12 godina ropstva'. Zlatni kipići za Cate Blanchett i Matthew McConaugheya

Angelina i Brad
Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL
1/8
03.03.2014.
u 09:38

Za sporedna glumačka ostvarenja nagrađeni su Jared Leto i Lupita Nyong'o za uloge u filmovima 'Dallas buyers club' i '12 godina ropstva'

6.00 sati - Završena je dodjela nagrade Oscar. Na večerašnjoj ceremoniji najviše razloga za slavlje imala je ekipa filma '12 godina ropstva' koji je osvojio nagradu za najbolji film, najbolju sporednu žensku ulogu i najbolji originalni scenarij. 'Gravitacija' je osvojila čak 7 zlatnih kipića među kojima i onog za najbolju režiju. Oscara je kući ponio meksički redatelj Alfonso Cuaron. U glumačkim kategorijama pobjedu su odnijeli Matthew McConaughey i Cate Blanchett za uloge u filmovima 'Dallas buyers club' i 'Blue Jasmine'. Za sporedna glumačka ostvarenja nagrađeni su Jared Leto i Lupita Nyong'o za uloge u filmovima 'Dallas buyers club' i '12 godina ropstva'. Akademija je i ovog puta zaobišla Leonarda Di Caprija koji ponovno nije uspio osvojiti prema mnogima zasluženu nagradu.

5.56 sati - Oscara za najbolji film dobila je drama '12 godina ropstva'

5.51 sati  - Matthew McConaughey osvojio je Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu 'Dallas buyers club' u kojem glumi Teksašanina starog kova zaraženog AIDS-om.

5.42 sati - Cate Blanchett kući je ponijela Oscara kojeg je osvojila za najbolju glavnu žesnku ulogu u filmu 'Blue Jasmine'.

 - Sjednite. Prestari ste da bi stajali, rekla je Blanchett i izjavila kako joj nagrada, iako je smatra 'subjektivnom', puno znači. Zahvalila je i redatelju Woodyu Allenu na spomen čijeg  se imena začuo pljesak, ali i zvižduci iz publike

5.32 sati - Angelina Jolie i Sidney Poitier uručili su Oscara za najbolju režiju kojeg je osvojio Alfonso Cuaron, redatelj filma 'Gravitacija'.

U govoru se između ostalih zahvalio i Sandri Bullock za koju je rekao kako je 'najbolja osoba koju je ikad upoznao'. Vidno uzbuđen u jednom je trenu počeo govoriti na španjolskom.

5.23 sati - Robert De Niro i Penelope Cruz predstavili su nominirane za najbolji originalni i adaptirani scenarij.

Za najbolji adaptirani scenarij, onaj filma '12 godina ropstva' nagrađen je John Ridley. U kategoriji originalnog scenarija nagrađen je Spike Jonze za film 'Ona'.

5.14 sati - Oscara za najbolju glazbu osvojio je film 'Gravitacija'. To je šesti zlatni klipić za veliki filmski hit ove večeri.

Najbolja pjesma iz filma je 'Let it go' iz crtića 'Frozen' koju je na dodjeli izvela Idina Menzel.

5.04 sati - Ellen je objavila kako je uspjela u svom naumu jer fotografija na njenom Twitter profilu ima više od milijun retweetova čime je postala najpopularnija objava na toj društvenoj mreži.

5.00 sati - Između objava dobitnika Ellen je odlučila naručiti pizzu te je potom od zvijezda uzimala novčane priloge.

4.45 sati - Veliki Gatsby osvojio je drugog Oscara večeras u kategoriji za najbolju scenografiju.

4.30 sati - Petog Oscara 'Gravitacija' je osvojila u kategoriji najbolje montaže.

4.27 sati - Oscara za najbolju fotografiju osvojila je Gravitacija.

4.12 sati - Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu osvojila je Lupita Nyong'o za ulogu robinje u filmu '12 godina ropstva'.

Očiju punih suza zahvalila se svima s kojima je radila na filmu. Glumici kenijskog podrijetla ovo je prva filmska uloga.

4.07 sati - 'Gravitacija' je osvojila drugog i trećeg Oscara u kategorijama najboljeg zvuka i montaže zvuka

4.00 sati - Ellen je objavila zvijezdama nakcrani selfie u nadi kako će to biti fotografija s najviše retweetova na Twitteru.

3.54 sati - Brad Pitt najavio je nastup grupe U2 koja je izvela pjesmu 'Ordinary people' iz filma 'Mandela: Long Walk to Freedom'.

3.48 sati - Viola Davis i Ewan McGregor Oscara za najbolji strani film uručili su Paolu Sorentinu, redatelju talijanskog filma 'Velika ljepota'.

3.40 sati - Počasnog Oscara za doprinos filmskoj industriji ove su godine dobili glumci Angela Lansbury, Steve Martin i kostimograf Piero Rosi. Humanitarnu nagradu Jean Hersholt osvojila je Angelina Jolie,

3.36 sati  - Bradley Cooper predstavio je nominirane u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma. Oscara je osvojio glazbeni dokumentarac '20 feet from stardom'

3.30 sati - Kate Hudson i Jason Sudeikis Oscara za najbolji kratkometražni film dodijelili su Andersu Walteru i Kimu Magnussonu, autorima filma 'Helium'

Oscara za najbolji kratkometražni dokumentarni film osvojili su Malcolm Clarke i Nicholas Reed za film 'The lady in number 6'.

3.23 sati - The 'Moon song' iz filma 'Ona' izvela je Karen O.

3.21 sati - Film 'Gravitacija' osvojio je Oscara za najbolje specijalne efekte. Nagradu su uručili Emma Watson i Joseph Gordon - Levitt. U film je ponajviše zbog efekata uloženo čak 100 milijuna dolara.

3.10 sati - Glumačka diva Kim Novak i Matthew McCounaghey dodijelili su Oscara za najbolji kratki i cjelovečernji animirani film kojeg su osvojili 'Mr. Hublot' i 'Frozen'

2.56 sati - Samuel L.Jackon i Naomi Watts dodijelilu su nagrade u kategoriji najbolje kostimografije i šminke.

Oscara je dobila Catherine Martin za kostime u filmu 'Veliki Gatsby'. Za najbolju šminku u filmu 'Dallas buyers club' nagrađene su Adruitha Lee i Robin Mathews

2.50 sati - Pharell je podigao zvijezde na noge spektakularnom izvedbom megahita 'Happy' iz filma 'Despicable me 2'

Glazbenik je rasplesao i filmsku divu Meryl Streep

2.45 sati - Jared Leto dobitnik je Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu 'Dallas buyers club'

Nagradu je posvetio svim osobama koje su izgubile životnu borbu s AIDS-om, a osvrnuo se i na političku situaciju u Ukrajini i Venezueli. Leto je za ulogu transvestita prije snimanja izdepilirao čitavo tijelo.

2.40 sati - Anne Hathaway najavljuje kategoriju najbolje muške sporedne uloge.

2.35 sati - U uvodnom govoru Ellen je istaknula kako je tema ovogodišnje dodjele 'heroji filmova'. Brojne uzvanike 'počastila' je britkim komentarima pa je tako za Lizu Minnelli rekla kako još nikad nije vidjela toliko uvjerljivog transvestita.

Podsjetila je kako je Meryl Streep nominirana već 18. put pa je zasigurno pred bankrotom zbog novca potrošenog na šminku i haljine.

2.30 sati Nakon što su filmske zvijezde prošetale crvenim tepihom ispred Kodak Theatrea u Los Angelesu, započela je i službena ceremonija 86. dodjele nagrade Oscar koju vodi američka komičarka Ellen DeGeneres.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije