JOŠ JEDAN UDARAC!

Meghan i Harry uložili su puno novaca u ovo, a kraljica im je to sada oduzela

Reuters
23.02.2020.
u 18:15

Kraljica je odlučila kako njezin unuk i njegova supruga ne mogu koristiti naziv Sussex Royal koji su Harry i Meghan predvidjeli za naziv svog brenda u koji su uložili mnogo novaca.

Princ Harry i njegova supruga Meghan od proljeća se više neće moći koristiti oznakom "Sussex Royal", rekla je u petak glasnogovornica para koji krajem ožujka službeno počinje novi život neovisan o britanskoj kraljevskoj obitelji.

"S obzirom na posebne propise britanske vlade o korištenju riječi 'Royal', dogovoreno je da se njihova neprofitna organizacija koju će javnosti predstaviti na proljeće, neće zvati Fond Sussex Royal", rekla je glasnogovornica.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće se koristiti oznakom 'Sussex Royal' ni na kojem području nakon proljeća 2020.", dodala je.

Odluka princa i njegove supruge da se osamostale znači da se odriču naslova kraljevske visosti, objavila je Buckinghamska palača. No odluka o tome hoće li se nastaviti koristiti oznakom "Sussex Royal" još nije konačna, a u svom priopćenju Meghan i Harry jasno su dali do znanja kako kraljica nema nikakvu nadležnost nad upotrebom riječi kraljevski i očito se nisu samo tako pomirili s oduzimanjem titula. 

- Iako su vojvoda i vojvotkinja usredotočeni na planove za osnivanje nove neprofitne organizacije, s obzirom na posebna pravila u Velikoj Britaniji koja se odnose na uporabu riječi "kraljevski ", stoga je dogovoreno da njihova neprofitna organizacija neće koristiti naziv "Sussex Royal" - pišu Meghan i Harry u svom priopćenju i dodaju:

"Iako ne postoji nikakva nadležnost od strane Monarhije ili Vlade nad upotrebom riječi "kraljevski" u inozemstvu, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ne namjeravaju koristiti niti bilo kakvo ponavljanje riječi "kraljevski" na bilo kojem teritoriju (bilo u Velikoj Britaniji ili bilo gdje drugdje) kada se prijelaz dogodi na proljeće 2020. godine.

Harry i Meghan su se sve dosad koristili tom oznakom na svom računu na Instagramu koji ima 11,2 milijuna pratitelja i na svojoj službenoj mrežnoj stranici, a stavili su je i na desetke proizvoda i navodno je Meghan svojim bliskim prijateljima povjerila kako im kraljica nema pravo oduzimati kraljevsku titulu jer Harry i Archie imaju kraljevsku krvi i to im nitko ne može oduzeti. 

Meghan je uvjerena kako im kraljica ne može pravnim putem zabraniti korištenje riječi kraljevski. Princ Harry i njegova supruga još prošlog proljeća su počeli stvarati modni brend naziva Sussex Royal, a sada će ga se morati odreći i sav uloženi novac im je propao i Meghan je ljuta zbog toga. 

Biograf princa Charlesa Tom Bower kaže kako ovaki komentari Meghan Markle govore koliko je bijesna i pakosna i uvjeren je kako će odnosi u kralejvskoj obitelji postati samo još gori. 

Par koji je prošlog mjeseca uzdrmao britansku monarhiju obznanivši svoju odluku, od 1. travnja više neće imati ured u Buckinghamskoj palači, gdje boravi kraljica Elizabeta II. a zastupat će ih njihova britanska humanitarna organizacija.

Tridesetpetogodišnji princ, šesti u nasljednom nizu za kraljevsku krunu i njegova supruga, bivša 38-godišnja američka glumica, uselili su početkom godine u luksuznu vilu u predgrađu Victorije, na zapadnoj obali Kanade, sa sinom Archiejem, rođenim u svibnju 2019. godine.

Harry i Meghan su se oznakom "Sussex Royal" prvi put koristili kada su se distancirali od princa Williama i njegove supruge Kate. Dvojica braće su se zadnjih mjeseci udaljila a Harry je u listopadu izjavio da su im se "putovi razišli".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije