Izbor ljepote

Lejla Alibabić ponijela titulu Miss USŽ-a, prva pratilja Mina Islamagić

10.02.2016.
u 07:00

Na pozornici Kulturnog centra u Bihaću upriličena je već tradicionalna manifestacija mladosti i ljepote - Izbor najljepših djevojaka iz Unsko-sanske županije za sudjelovanje na izboru Miss Federacije BiH. U konkurenciji je dvanaest djevojaka koje su ušle u finalni izbor, a po dvije dolaze iz Ključa, Bosanske Krupe i Bosanskog Petrovca te iz Bihaća njih šest. Ostale općine USŽ-a nisu imale svoje predstavnice na ovom natjecanju. Prema ocjenama petočlanog žirija, 17-godišnja Bišćanka Lejla Alibabić ponijela je titulu najljepše djevojke USŽ-a i tako dobila prigodu sudjelovati na izboru Miss Federacije BiH. Titulu najljepše Lejli Alibabić predala je prošlogodišnja misica iz Bihaća Emina Handukić. Pobjednicu uskoro očekuju nove obveze kako bi se pripremala da što bolje predstavlja USŽ na izboru za Miss Federacije BiH. Lejlina prva pratilja na izboru za Miss USŽ je Mina Islamagić iz Ključa, druga pratilja je Lejla Rodić iz Bihaća, Sadina Dudić iz Ključa je Miss šarma, a Bišćanka Jasmina Mehičić Miss fotogeničnosti.

Inače, izbor za Miss promiče mladost, ljepotu, inteligenciju i sve druge pozitivne vrijednosti našeg društva te teme koje su od općeg interesa za cijelo društvo. Stoga, ovogodišnji izbor nosi naziv “Ljepota sa svrhom”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije