OBJAVILA PALAČA

Kralju Charlesu III dijagnosticiran je rak

Kralj Charles III
Reuters
05.02.2024.
u 19:21

Daily Mail prenosi kako je kralj danas počeo s tretmanima liječenja i neko vrijeme neće obavljati svoje kraljevske dužnosti koje će umjesto njega sada obavljati drugi članovi kraljevske obitelji

Kralju Charlesu III dijagnosticiran je rak, obavijestila je javnost Buckinghamska palača. Iz palače kaže da je kralj "i dalje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće". Izvijestili su kako se ne radi o raku prostate, te da mu je rak dijagnosticiran dok je nedavno boravio u bolnici gdje je bio na rutinskoj operaciji prostate, prenosi BBC

Daily Mail prenosi kako je kralj danas počeo s tretmanima liječenja i neko vrijeme neće obavljati svoje kraljevske dužnosti koje će umjesto njega sada obavljati drugi članovi kraljevske obitelji. Umjesto njega sav posao odradit će osobe od njegovog najvećeg povjerenja - kraljica Camilla, princeza Anne te princ Edward i vojvotkinja Sophie. Iz palače nisu podijelili detalje o točnoj kraljevoj dijagnozi niti u kojem stadiju je rak. Kralj Charles (75) prije nekoliko je dana bio podvrgnut operaciji i tada je Buckinghamska palača priopćila da je kralj tražio liječenje zbog povećane prostate, a radi se o korektivnom zahvatu. 

- Kao i tisuće muškaraca svake godine, kralj je tražio liječenje povećane prostate. Stanje Njegovog Veličanstva je benigno i otići će u bolnicu na korektivni zahvat. Kraljevi javni angažmani bit će odgođeni za kratko razdoblje oporavka - poručio je glasnogovornik kraljevske obitelji.  Otkrivanje detalja o zdravlju kralja za britansku je kuću neuobičajeno, no izvori iz palače tvrde da se kralj na ovaj potez odlučio kako bi potaknuo druge muškarce koji možda imaju simptome da se pregledaju.

U bolnici ga je posjećivala supruga Camilla i prije nego je Charles otpušten s liječenja izjavila je kako se njezin suprug osjeća odlično i veselio se povratku kući. Charles je operiran u privatnoj londonskoj klinici gdje je u isto vrijeme, samo na drugom odjelu, bila i njegova snaha Kate Middleton koja je u ovoj klinici bila zbog operacije abdomena. Do ove dijagnoze i nedavnog posjeta bolnici zbog povećane prostate, kralj Charles je bio dobrog zdravlja i tek povremeno je imao problema s bolovima u leđima.

Kralj Charles jučer je prvi put snimljen u javnosti.  Fotografi su ga snimili ispred crkve Marije Magdalene u Sandringhamu gdje je prisustvovao misi, a društvo mu je pravila je kraljica Camilla i pritom ga pratila sa smiješkom. Charles je bio je dobre volje i pozdravio je prisutne građane i svećenika.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije