zanimljiv poklon

Kraljica se može odmoriti: Ima mehaničku ruku za mahanje...

Eddie Mulholland/Press Association/PIXSELL
30.09.2018.
u 19:28

Dali su joj napunjenu rukavicu na specijalnoj drvenoj poluzi koja se može pomicati udesno i ulijevo. Mislim da je to bilo drsko, no ona se oduševila, rekla je kraljičina kći, princeza Anne

Prije nekoliko godina kraljica Elizabeta II. (92) dobila je neobičan poklon od australskih studenata kada je posjetila njihovu zemlju, a riječ je o lažnoj ruci, piše američki People. Smiješan dar je otkrila Elizabetina kći, princeza Anne (68) piscu Robertu Hardmanu koji je napisao knjigu 'Kraljica svijeta' po kojoj je snimljen istoimeni dokumentarac. 

- Dali su joj napunjenu rukavicu na specijalnoj drvenoj poluzi koja se može pomicati udesno i ulijevo. Mislim da je to bilo drsko, no ona se oduševila - ispričala je Anne književniku koji preko 20 godina piše o kraljevskoj obitelji. Dodala je kako se neobični poklon može lako aktivirati 'lakim pokretom svoje prave ruke', prenosi 24sata.hr. 

Elizabeta je puno puta posjetila Australiju otkad je postala kraljica 1952., a nije poznato je li ikada zapravo iskoristila lažnu ruku. Hardman naziva šaljivi, studentski poklon 'inspirativnim izumom' i kaže kako ga je Elizabeta vjerojatno odnijela u svoju kuću u škotskom Balmoralu gdje tradicionalno provodi svoja ljeta. 

- To je u njezinoj obitelji omiljeni predmet šala - napisao je književnik. Anne je rekla kako se kraljevski život svodi na puno rukovanja, no je našla način kako se nositi s time. 

- Činjenica je da se ne možete rukovati baš sa svakim, pa nemojte ni početi to raditi. Držim se toga, ali sam primijetila da ostali ne - objasnila je princeza. Za Anne britanski mediji tvrde da je najdrskija i najodvažnija članica kraljevske obitelji. Kažu kako to potvrđuje činjenica da uvijek daje svoje iskreno mišljenje, pa i u dokumentarcu 'Kraljica svijeta'. 

- Poludim kada mi ljudi usmjere fotoaparate i mobitele u lice, a ne vidim im glave čak iza toga. Ili ću ih ignorirati ili ću im reći da spuste te naprave ako me žele nešto pitati - rekla je Anne. Otkrila je i kako je za nju dok je bila dijete trebala ekipa dadilja dok je s obitelji plovila brodom po oceanu. 

- Previše su me uzbuđivali oceanski valovi - prisjetila se. Princezin brat, princ Charles (69) kraljicu naziva 'mamica' u javnosti, ali Anne nikad ne bi tako oslovila njihovu majku. Ona roditelje oslovljava s kraljica i vojvoda. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije