VJERNA KLASICI

Kraljica Elizabeta putuje s istim koferima već 71 godinu

Profimedia
07.02.2018.
u 21:56

Osim što je već preko 50 godina vjerna istom modelu torbice i cipela, britanska kraljica Elizabeta II na sva svoja službena putovanja odlazi s koferima koje je kupila davne 1947., kada je s princem Phillipom išla na medeni mjesec.

Vladarica britanske krune po pitanju estetike i modnih odabira vrlo je jednostavna. Kada pronađe nešto što joj se sviđa, uglavnom se godinama drži istoga i rijetko kada unosi promjene u svoj stil, piše Tportal.hr.

To se tijekom punih 60 godina, koliko vlada britanskom monarhijom, moglo vidjeti i na njezinom načinu odijevanja, ali i modnim dodacima. Tako je svih tih godina vjerna identičnom modelu cipela, šešira, torbica i frizuri.

Često je se može vidjeti u crnim mokasinama s malom potpeticom londonskog postolarskog obrta Anello & Davide, koje su načinjene po njezinoj mjeri, a koje nosi u gotovo svim formalnim i neformalnim prilikama. Isto tako, godinama kupuje isti brend, ali i model torbica. Riječ je o torbicama Launer s britanskim potpisom, a u svojoj kolekciji ima više od 200 njihovih modela. Prosječna cijena jedne iznosi oko 13.000 kuna, a kraljičin omiljeni model nosi ime Traviata.

I dok Elizabeta torbice i cipele redovito nadopunjuje i mijenja, koferi s kojima putuje isti su od davne 1947. godine.

Prije 71 godinu kraljica je sa suprugom, princem Philippom krenula na bračno putovanje u Hampshire, a kasnije u Birkhall u Škotskoj, te je za tu prigodu kupila prtljagu koju od tada nije promijenila.

Crni kovčezi od kvalitetne kože djelo su britanskog luksuznog brenda Globe-Trotter, koji i dan danas izrađuje putnu prtljagu u klasičnom stilu, a svi obrtnici i radnici moraju prije zapošljavanja proći obuku u Engleskoj koristeći strojeve i tehnike koji datiraju iz viktorijanskog doba. Finalni proizvod treba biti napravljen toliko kvalitetno da traje godinama te da se prenosi s generacije na generaciju.

Cijena jednog takvog kovčega stoji oko 10.000 kuna, a danas se izrađuje u mnogo više modela, uzoraka i boja nego kada ga je birala 91-godišnja kraljica.

Osim kraljice Elizabete, kofere istog brenda koristili su nekadašnji premijer Winston Churchill, a prije tri godine mogli smo slične modele vidjeti i u filmu o Jamesu Bondu 'Spectre'. Nedavno je potvrđeno kako vojvotkinja Kate Middleton i princ William također posjeduju nekoliko njihovih primjeraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?