dva spektakularna koncerta

Koncerti Gibonnija u Travniku i Dženan u Jajcu oživljavaju srednjovjekovne tvrđave u središnjoj Bosni!

11.07.2023.
u 21:38

U Travniku u okviru Travnik Summer Festa na popularnoj Travničkoj tvrđavi Stari grad u četvrtak, 13.07.2023. godine nastupiti će jedan od najpopularnijih izvođača iz regije Zlatan Stipišić Gibonni dok će u okviru Jajce Summer Festa 15.07.2023. godine na tvrđavi u Jajcu nastupiti Dženan Lončarević“.

Srednjovjekovne tvrđave u Travniku i Jajcu mjesta su u kojima je vidljiv iskorak u korištenju ovih iznimnih kulturnih resursa i u manifestacijskom turizmu. Osim osnovne funkcije posjete i razgledavanja na tvrđavama u proteklih nekoliko godina organiziraju se brojni spektakularni koncerti domaćih i regionalnih zvijezda i kao takve pružaju posebna iskustva i doživljaj te privlače veći broj turista nego na koncertima koji se održavaju na uobičajenim mjestima, priopćeno je iz Turističke zajednice SBŽ.

Prema riječima direktora Turističke zajednice SBŽ Miroslava Matoševića, „u narednih nekoliko dana nas očekuju dva spektakularna koncerta na srednjovjekovnim tvrđavama. U Travniku u okviru Travnik Summer Festa na popularnoj Travničkoj tvrđavi Stari grad u četvrtak, 13.07.2023. godine nastupiti će jedan od najpopularnijih izvođača iz regije Zlatan Stipišić Gibonni dok će u okviru Jajce Summer Festa 15.07.2023. godine na tvrđavi u Jajcu nastupiti Dženan Lončarević“.  

Prilikom održavanja koncerata ili drugih događaja na tvrđavama posebno se vodi računa da se događaji organiziraju uz posebnu pažnju u smislu očuvanja povijesnih elemenata i struktura. Provode se sve odgovarajuće mjere kako bi se osigurala sigurnost i zaštita tvrđave, ali istovremeno i pružiti gostima jedinstveno iskustvo.

„Na srednjovjekovnim tvrđavama je znatno teže organizirati koncerte nego je to u sportskim dvoranama ili gradskim trgovima budući da je pristup tvrđavama dosta otežan, te se kompletna oprema kao i druga tehnička oprema u pravilu mora prebaciti fizički budući da je onemogućen pristup vozilima. Ipak veliko je zadovoljstvo vidjeti da je to baš ono što publiku i turista zanima, a posebno veseli činjenica što svaki put kada organiziramo koncerte na našim tvrđavama svi smještajni kapaciteti budu popunjeni“  ističe Ivica Džambas, organizator koncerata.

Pridružite nam se u ljetnoj turističkoj sezoni na srednjovjekovnim tvrđavama!, priopćila je Turistička zajednica SBŽ.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije