Louis Arthur Charles

Koje je skriveno značenje imena novog britanskog princa?

Getty Images
27.04.2018.
u 15:30

Pet dana nakon rođenja novog britanskog princa vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea otkrili su njegovo ime.

Svog preslatkog sinčića Catherine i William nazvali su Louis Arthur Charles. Stručnjaci za britansku kraljevsku obitelj bili su sigurni da će par svom trećem djetetu dati tradicionalno ime, ali nitko nije ni pomislio da će inspiraciju pronaći u Francuskoj.

Naime, Louis je jedno od najpopularnijih tradicionalnih francuskih imena i u povijesti ga je nosilo čak 18 francuskih kraljeva, piše Zadovoljna.hr. 

Ovim potezom odali su počast Louisu Mountbattenu, obožavanom ujaku i životnom mentoru princa Charlesa. Mountbatten je 1979. godine poginuo u atentatu koji je izvela irska revolucionarna vojna organizacija IRA.

Ime Louis francuska je inačica starog imena Chlodowig iz razdoblja Franačke, nastalog od riječi slava i ratnik. Ime Louis stoga nosi značenje slavni ratnik ili slavan u ratu, ovisno o interpretaciji.

Prema numerologiji, ljudi koji nose ovo ime imaju potrebu služiti drugima i brinuti o njihovoj dobrobiti. Sposobni su, kreativni i umjetnički nastrojeni. Imaju sjajne liderske sposobnosti, stvoreni su za velike pothvate i značajan uspjeh. Cijene istinu, pravdu i disciplinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije