glumica se otvorila

Jane Fonda iskreno: Bila sam sve mršavija i umornija i mislila sam da neću doživjeti 30 godina

Jane Fonda
MARIO ANZUONI/REUTERS
05.02.2023.
u 17:21

Glumica je u podcastu Call Her Daddy otvoreno pričala s svojoj borbi s bulimijom i govorila je o tome kako se nosila s ovim poremećajem te kako je uspjela pobijediti bulimiju.

Jane Fondu (85) ove godine očekuju tri premijere filmova u kojima je glumila pa tako u veljači publici predstavlja "80 for Brady" , a kasnije ove godine i filmove 'Moving On' i 'Book Club: The Next Chapter' i tim povodom zadnjih dana često gostuje u televizijskim i radijskim emisija i daje intervjue te u mnogima od njih otkriva i dosta nepoznatih detalja o sebi. 

U podcastu Call Her Daddy glumica je pričala o svojoj borbi s bulimijom i koliko je poremećaj u prehrani utjecao na nju.

- U svojim dvadesetima počela sam glumiti u filmovima i patila sam od bulimije, živjela sam taj tajni život. Bila sam jako nesretna i pretpostavljala sam da neću doživjeti 30. godinu. Rijetko sam izlazila iz kuće i bila sam zbilja nesretna - ispričala je glumica u podcastu. Dodala je kako joj je bulimija na početku izgledala bezazlenom i mislila je kako će ta epizoda samo proći, ali nije bilo tako i postajalo joj je sve gore. 

- Postala sam sve mršavija i mršavija i izgledala sam umorno. Nisam bila iskrena ni prema sebi ni prema drugima jer sam stalno skrivala taj problem. Kupila bih hranu i onda bi je pojela i riješila bi se te hrane uskoro, a nitko to nije smio vidjeti ni znati - rekla je glumica.  Fonda je objasnila da uz umor s kojim se treba boriti osobe koje pate od bulimije s vremenom postaju jako ljute i neprijateljski raspoložene i to može utjecati na obiteljske odnose, ljubavne veze, prijateljstva....

Kada je ušla u četrdesete, počela se osjećati gore i gore i pomislila je: "Ako nastavim ovako, umrijet ću". Kaže kako je samo odlučila prestati jer tada se o bulimiji nije znalo puno niti se u javnosti o tome govorilo, a glumica nije znala da su postojale grupe podrške i s vremenom se prestala prejedati i povraćati sve što je pojela te više nije imala problema s poremećajem u prehrani.

Iza Jane je težak period jer joj je prije nekoliko mjeseci dijagnosticiran ne-Hodgkinov limfom i o tome je u rujnu putem društvenih mreža obavijestila svoje pratitelje i rekla kako je krenula s kemoterapijama. Navela je tada da je ovo "vrlo izlječiv" oblik limfoma te da 80 posto ljudi preživi, zbog čega se osjeća sretnom. U prosincu prošle godine, nekoliko dana prije svog 85. rođendana od liječnika je saznala pozitivne vijesti.  

- Prošli tjedan moj mi je onkolog rekao da je moj rak u remisiji i da mogu prekinuti kemoterapiju - napisala je u objavi na društvenim mrežama. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije