Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Showbiz

Fantastična tjestenina - gotova za tren oka i sa sastojkom kojeg ne očekujete

14. prosinca 2020. u 08:10 0 komentara 689 prikaza
tjestenina

Superpovrće nova je kuharica u izdanju Mozaika knjiga. Privući će baš one koji svakodnevno razmišljaju o povrću, a nisu se pomaknuli dalje od slaganja povrća na salatu ili kuhanja s malo soli...

Donosimo vam recept za fantastičnu tjesteninu s kiselim špinatom i jogurtom - recept koji će vas oduševiti! 

SASTOJCI:

  • kuhinjska sol
  • 400 g tjestenine po izboru
  • 450 g ( šalice) običnog jogurta
  • 6 žlica kukuruznog brašna (kukuruznog škroba)
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 5 – 6 tanko narezanih češanja češnjaka
  • 1 žličica pahuljica čilija, ili po ukusu
  • 300 g krupno narezanog mladog špinata
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 2 žličice limunovog soka

PRIPREMA:

1. Pustite da veliki lonac pun slane vode prokuha pa kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

2. Stavite jogurt u tavu, dodajte kukuruzno brašno i dosta morske soli te papra pa miješajte dok ne bude ujednačeno. Stavite sa strane.

3. Ugrijte veliku tavu za prženje na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje pa češnjak i pržite dok češnjak ne otpusti miris i blago pozlati.

4. Dodajte pahuljice čilija pa ulijte mješavinu s jogurtom. Stalno miješajte i čim se počne kuhati, počnite dodavati nasjeckani špinat, šaku po šaku, puštajući ga da povene u umaku. Čim se špinat sjedini s umakom, maknite tavu s vatre pa umiješajte limunovu koricu i sok. Probajte treba li još začina.

5. Ocijedite kuhanu tjesteninu pa je vratite u tavu i dobro promiješajte s umakom. Odmah poslužite. Alternativno, poslužite umak na tjestenini ili žitaricama koje ste odabrali.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.