Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Showbiz

Fantastičan ručak za pola sata: Slasna zapečena tjestenina s piletinom i sirom

14. studenoga 2020. u 11:35 0 komentara 150 prikaza
tjestenina piletina
Za spremanje fantastičnog ručka potrebno ti je manje od pola sata! Zapečena tjestenina s piletinom i puno, puno sira odličan je izbor za ručak ili večeru.

Znaš li onaj osjećaj kada od ostataka u frižideru napraviš savršen ručak ili večeru i oduševiš sve ukućane? I ova zapečena tjestenina može postati jedno od takvih jela, osobito ako u hladnjaku imaš ostatke piletine od prethodnog dana (kuhane ili pečene). Piletina i tjestenina savršeno se spajaju, a ako im pridodaš pelate, mozzarellu i puno parmezana - dobit ćeš hrskav i slastan obrok.

 Za ljubitelje jednostavnih, brzih i zasitnih jela ovo je idealan recept!

Sastojci (za četiri porcije):

  • 800 g pelata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 6 češnjeva češnjaka
  • ¼ žličice origana
  • ¼ žličice soli
  • 4 dl vode
  • 350 ml šalice pilećeg temeljca
  • 400 g tjestenine
  • 50 g parmezana
  • ¼ žličica crnog papra
  • 100 g naribane mozzarelle
  • 500 g pilećih prsa (kuhano i izrezano na komadiće)
  • 2 žlice svježeg bosiljka

Priprema:

  1.      Pećnicu zagrij na 250 stupnjeva.
  2.      Pelate stavi u blender i usitni ih na krupne komade.
  3.      Na tavu stavi ulje, češnjak, origano i sol te sve sastojke dinstaj otprilike minutu. Dodaj usitnjene pelate, vodu, pileći temeljac i tjesteninu, miješajući dok se svi sastojci ne sjedine. Kuhaj 15-ak minuta, dok tjestenina ne omekša.
  4.       Kad se tjestenina skuha, ali ne i prekuha, umiješaj parmezan, papar i piletinu. Po potrebi začini solju i paprom. Ako ti se smjesa čini previše suha, umiješaj još malo vode ili preostalog temeljca.
  5.      Smjesu premjesti u vatrostalnu posudu ili tavu za pečenje te ju obilno pospi preostalim parmezanom i mozzarellom.
  6.      Peci oko 10 minuta ili dok se sir ne otopi. Ukrasi bosiljkom.

Dobar tek!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.