U Posavini

Ethno Plugged In Orašje prvi world music festival

19.11.2015.
u 06:45

Trodnevni program ovoga vikenda donosi večer jazza, sevdaha i starogradske pjesme te cjelovečernji koncert Putokaza

Ako nema iznenadnih meteoroloških iznenađenja u vidu katastrofalnih poplava ili pak suše, Posavina je prelijepa u svojoj prirodnoj raskoši. Lijepa u proljeće, zanimljiva u ljeto, raskošna u jesen i romantična kroz zimu koja nikako da pokaže svoje zube u posavskoj ravnici. Svako razdoblje ima i svoje manifestacije koje unesu malo živosti u svakodnevicu tri posavske općine. Odžak se tako priprema pozdraviti "Prvi pljesak" u organizaciji Osnovne škole Pere Zečevića Domaljevac. Po tradiciji, nudi bogate sadržaje Božićnoga sajma, a Centar za kulturu Orašje koncertima i kazališnim predstavama čini posavski kulturni mozaik do konca godine posebno zanimljivim i atraktivnim.

Etno, jazz i zvuk sevdaha

- Centar za kulturu Orašje od 20. do 22. studenoga ove godine organizira prvi world music festival u našoj županiji pod nazivom Ethno Plugged In Orašje 2015. Jedan od glavnih ciljeva festivala je promicanje kulture i etnografske baštine našega kraja te stvaranje prepoznatljivog regionalnog kulturno-turističkog proizvoda, objašnjava za Večernji list direktor Centra za kulturu prof. Mario Oršolić.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije