Politička poruka:

Beyonce je zaplesala s Crnim panterama

nastup
08.02.2016.
u 14:39

Na 50. Super Bowlu Beyonce je imala spektakularan nastup u poluvremenu. Nastup joj je bio 'politički obojan' i pružila je podršku pokretu Black Lives Matter

Kao što je i najavila, Beyonce (34) je izazvala pravu buru svojim nastupom na 50. Super Bowlu . Tijekom poluvremena izašla je na teren s grupom plesačica koje su sve bile obučene kao Crne pantere , militantna grupa za prava crnaca iz '60-ih i '70-ih godina prošlog stoljeća. Plesačice su i tijekom nastupa formirale slovo 'X' te se tako referirale na borca za prava crnaca, Malcolma X-a .

Svojom izvedbom pjesme 'Formation' Beyonce je pružila podršku pokretu Black Lives Matter .

Cijeli nastup je izgleda bio motiviran pogibijom Martina Woodsa , koga je ubilo 12 policajaca u San Franciscu jer je odbio predati nož u prosincu. On je sat vremena prije nego su ga policajci ubili, izbo čovjeka spomenutim nožem, ali aktivisti tvrde da su postojali manje drastični načini da ga se privede, s obzirom da su policajci imali pištolje, a on samo nož.

Osim što je poslala političku poruku, Beyonce je oduševila nastupom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije