POSULI SE PEPELOM

Akademija je htjela izbaciti Smitha s Oscara nakon što je ošamario Rocka: 'Mogli smo to i drugačije riješiti'

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS
1/3
31.03.2022.
u 08:57

- Stvari su se odvijale na način koji nismo mogli predvidjeti. Iako bismo željeli pojasniti kako je gospodin Smith zamoljen da napusti ceremoniju i da je to odbio, također priznajemo da smo situaciju mogli riješiti drugačije - navodi se u priopćenju Akademije

Will Smith (53) je zamoljen da napusti nedjeljnu dodjelu Oscara nakon što je udario Chrisa Rocka (57) , ali je odbio, objavila je Akademija filmske umjetnosti i znanosti. Mnogi se pitaju zašto je glumcu bilo dopušteno da ostane sjediti u prvom redu nakon incidenta.

- Stvari su se odvijale na način koji nismo mogli predvidjeti. Iako bismo željeli pojasniti kako  je gospodin Smith zamoljen da napusti ceremoniju i da je to odbio, također priznajemo da smo situaciju mogli riješiti drugačije  - navodi se u priopćenju Akademije.

Upravni odbor Akademije potvrdio je da su pokrenuli disciplinski postupak protiv glumca zbog kršenja standarda ponašanja. Smith ima priliku braniti se pisanim odgovorom prije sastanka odbora 18. travnja. Radnje protiv njega mogu uključivati ​​suspenziju, isključenje ili druge sankcije.

- Postupci gospodina Smitha na 94. dodjeli Oscara bili su duboko šokantan, traumatičan događaj kojemu je svjedočio osobno i na televiziji. Gospodine Rock, ispričavamo vam se za ono što ste doživjeli na našoj pozornici i zahvaljujemo vam na otpornosti u tom trenutku. Također se ispričavamo našim nominiranima, gostima i gledateljima za ono što se dogodilo tijekom onoga što je trebalo biti slavljenički događaj  -  rekla su iz akademije.

Rock, koji ovog vikenda nastupa u Bostonu, kazao je kako "još procesira što se dogodilo" ali da će o tome govoriti "u nekom trenutku". Komičar se osvrnuo na incident u stand-up showu i obećao da će to biti "ozbiljno i smiješno", kada bude službeno komentirao.

Podsjetimo, glumac je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara ošamario komičara i prezentera Chrisa Rocka. Komičar je najavljivao najbolji dokumentarni film, a nakon toga se odlučio našaliti s poznatim zvijezdama u prvom redu, među kojima je bila i Jada. Rock je Jadu usporedio s G.I. Jane, akcijskom junakinjom koju je glumila Demi Moore obrijane glave. Jadi, koja se bori s alopecijom zbog čega i je obrijala glavu, ova šala nije bila smiješna, a Will se nasmijao te zatim ustao i udario komičara. Nakon toga se vratio na svoje mjesto te glasno poručio komičaru da ne uzima ime njegove supruge u usta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije