SHERIFF - DINAMO 0:1

Sheriff izbačen iz sedla! Još korak...

dinamo-ludogorec (1)
Marko Lukunić, Marko Prpić/Pixsell
01.08.2012.
u 18:50

Čačić je promiješao Dinamov sastav i pokazao Milanoviću tko je gazda!

Dinamo je pobijedio u Tiraspolu, i tako s 1:0 prednošću čeka utorak i uzvrat protiv Sheriffa. Odličan je to rezultat, iako igra plavih ni u Moldaviji nije bila za pljesak. No, idući je krug vrlo blizu, a ne prokockaju li tu prednost, i još jedna zima u Europi.

Ante Čačić još se jednom poigrao s rotacijama u sastavu Dinama, ostavio je Vrsaljka na klupi, u igri su se našli Šimunić i Pokrivač, koji su dosad malo igrali.

Badeljova prava lopta


Dinamo je svoju prvu pravu akciju iskoristio. Badelj je krenuo od centra, povukao polukontranapad i onda briljantno pronašao Beqiraja koji je mirno primio loptu i pogodio prizemnim udarcem. Domaći su tražili zaleđe ali engleski suci procijenili su da je Beqiraj bio u liniji. Prvi je to Beqirajev pogodak ove sezone! Sjajno otvaranje plave momčadi, zabiti pogodak u gostima bio je cilj jer s time je Dinamo ostvario već značajnu prednost koja bi treba biti velika pomoć za prolazak. A on jamči ulazak u skupinu Lige prvaka ili Europske lige.

Do odmora se igralo izjednačeno, mogle su zabiti obje momčadi. Plavi su nakon ubačaja Leke mogli do 2:0, već u 20. minuti nokautirati domaćina, glavom je Rukavina tukao preko gola.

Domaćini su nakon Pešićeve pete imali priliku preko Slovenca Apatiča, no nije bio precizan.

Imao je do odmora Fatos Beqiraj još jednu priliku, Sammir je pronašao Crnogorca, ali je plavi napadač zakomplicirao, nije pucao iz izgledne pozicije, pa je izgubio loptu. Bilo je to solidnih 45 minuta Dinama koji je pokazao da je kvalitetniji, da je suparnik ipak lošiji od Ludogoreca.

Opasno drugo poluvrijeme


U nastavku je dvaput zaprijetio Sheriff, no Pešić glavom i Stanojević udarcem s 30 metara nisu bili precizni. U tim trenucima plavi nisu igrali dobro, nisu uspijevali držati loptu, kvalitetno izlaziti, graditi igru.

Iz igre je 20 minuta prije kraja izašao Sammir, nije igrao baš dobro, a k tome, razbijen mu je i nos. Kako je ušao Calello, to je značilo i novi raspored plavih igrača.

Imao je Duje Čop lijepu priliku za povećanje vodstva, a Kelava je spasio u 87. minuti, pa je ostalo 1:0.

Sheriff - Dinamo 0:1

Tijek utakmice

Drugo poluvrijeme

90' Kraj.

89' Posljednje minute susreta prolaze u opsadi Dinamova gola, no još ga mazi sreća i lopta neće u gol. Sheriff bi mogao biti jako frustriran nakon utakmice, imali su lijepih šansi... Igraju se tri minute sudačke nadoknade.

80' Pokrivač je zaradio nepotrebni žuti karton zbog faula i prepirke sa sucem. Izmjena u redovima Sheriffa - ulazi Cheptine, a vani je Onica.

76' Marjanović je dodao s desne strane u sredinu za Ivanova koji opasno puca glavom, ali preko gola.

73' Čop je sve napravio kako treba, sredio si poziciju za šut, no da se sekundu manje nećkao možda mu Sheriffovci ne bi stigli doći u blok...

70' Stanojević je dalekometno opalio, ali opet je prohujalo pored Kelave!

69' Sammiru je u duelu nastradao nos te mu je počela teći krv. Umjesto njega ulazi Calello, a kod Sheriffa izlazi Marjanović, a u igri je Ivanov. Inače, Dinamova igra u drugom poluvremenu ne sliči ni na što. Usporeno i bez posebne ideje, a sad kad je Sammir vani, moglo bi biti još i gore...

66' Čop je faulirao Stanojevića i zaradio žuti karton.

63' Dva puta bilo je opasno pred golom plavih! Prvo je Leko u posljednji trenutak uklizao i izbacio loptu dalje od Stanojevićevih nogu, a onda je isti igrač kao i u prvom dielu pobjegao Dinamovoj obrani i opasno zaprijetio, no šutirao pored Kelavine vratnice.

62' Izlazi Beqiraj, ulazi Čop.

55' Nakon kornera Badelj je bio najviši u skoku, pucao glavom, na lopti je bio u Leko, ali vratar domaćina hvata loptu.

47' Samardžić je poslao loptu za Stanojevića koji se našao u dobroj šansi, no prešla mu je preko noge. Nakon zabijenog pogotka plavi su malo stali, povukli se na svoju polovicu, a protivnik je vidljivo slabiji...

46' Počeo je drugi dio susreta bez izmjena u obje momčadi.

Prvo poluvrijeme

45' Kraj je prvog dijela.

39' Kakva komplikacija i uproptaštena šansa Beqiraja! Strijelac prvog pogotka dobio je savršenu loptu od Sammira, bio u čistoj šansi, on odlučio štopati loptu umjesto da puca... Od sigurnog pogotka - ništa!

36' Vida i Marjanović zaradili su žute kartone, zbog grubih startova i naguravanja.

26' Opasno je opet pred Dinamovim vratima. Scenarij isti kao tri minute ranije, akter Apatič. Malo su se plavi opustili...

23' Kelava je bio nespreman, no sva sreća Stojanovićev centaršut, kojem se valjda ni sam nije nadao, prošao je pored vratnice

20' Lijepu akciju odigrali su Dinamovci. Išla je od Vide koji dodaje Sammiru, on Leki, a Leko sjajno s desna ubauje za Rukavinu koji tuče glavom i zamalo je neprecizan.

19' Nakon pogreške obrane plavih bilo je opasno pred Kelavom, no Dinamov vratar otklonio je opasnost.

14' GOOOL Strijelac je Fatos Beqiraj! Nakon akcije preko cijelog terena, Badelj je proslijedio loptu Beći na 15ak metara, a on bez problema matira Stojanova!

9' Iako je Dinamo malo primirio igru, ne pokazuje baš da je momčad 40 milijuna eura skuplja od Moldavaca...

5' Nakon pritiska Sheriffa, i Dinamo je izborio prvi korner. Ubacio je Pokrivač iz kuta, bilo je opasno, ali domaćin opet izbacuje u korner, no stvar rješava vratar Stojanov.

2' Počelo je blagim pritiskom domaćina. U drugoj minuti imali su prvi korner kojeg je ubacio Marjanović, a počistio Badelj.

1' Počeo je susret, Dinamov napad predvode Rukavina i Beqiraj.

0' Očekujemo početak utakmice u Tiraspolu...

Sheriff: Stojanov, Metoua, Samardžić, Pereira, Apatič - Marjanović, Onica, Georijev, Stanojević, Dedov, Pešić

Dinamo: Kelava - Vida, Tonel, Šimunić Pivarić - Badelj, Pokrivač - Leko, Sammir, Rukavina - Beqiraj

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije