Neretvanski aktivist

Šešelj podnio kaznenu prijavu DORH-u protiv Franje Tuđmana

Franjo Tuđman
Anto Magzan/PIXSELL
24.07.2013.
u 13:55

Šešelj je posebno ogorčen zato što "Hrvati svetkuju bivšeg predsjednika kao 'oca domovine' a njegove najbliže suradnike, primjerice Perkovića i Boljkovca, drže za neprijatelje i udbaše".

Politički aktivist iz doline Neretve Denis Šešelj podnio je kaznenu prijavu protiv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, piše Dubrovački vjesnik.

"Danas sam podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg majora OZN-e i bivšeg hrvatskog predsjednika dr Franje Tuđmana. Unatoč dobroj argumentaciji počinjenih kaznenih djela, očekujem da će DORH ipak odbaciti moju prijavu jer se zakonski ne može goniti mrtva osoba, ali njegova djela i ljudi koje je instalirao još uvijek vladaju Hrvatskom koja još trpi posljedice njegovih loših odluka", izvijestio je Šešelj te dodao da je prijavu podnio nakon istupa primoštenskog načelnika Stipe Petrine koji je u tom mjestu ukinuo ulicu Franje Tuđmana.

Ogorčen je što Hrvati Tuđmana smatraju ''ocem domovine''

Šešelj je posebno ogorčen zato što "Hrvati svetkuju bivšeg predsjednika kao 'oca domovine' a njegove najbliže suradnike, primjerice Perkovića i Boljkovca, drže za neprijatelje i udbaše". Prijavu temelji na kaznenom djelu genocida, zločinu protiv čovječnosti, ratnom zločinu i sumnji u ratno profiterstvo te omogućavanje profiterstva.

"2013. godine svjedoci smo stanja u državi čiji su resursi opljačkani, a privreda uništena, da novac od pretvorbe i privatizacije te poluge vlasti i medija drže provjereni kadrovi bivšeg režima te njihova djeca, odnosno nasljednici. S promjenom vlasti ne događaju se bitnije političke promjene, pa logično zaključujem da je vladajuća politička oligarhija stvorena od osumnjičenog i njegovih kolega iz 1945 godine, a osobito s time jer je Hrvatska država nestala te je upisana kao privatna korporacija", ističe Šešelj u kaznenoj prijavi podnesenoj DORH-u.

>>HDZ: Preimenovanje Tuđmanove ulice barbarski je i najcrnji čin!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?