'kraljica pacifika'

Šefica brutalnog meksičkog narkokartela izručena SAD-u

sandra avila (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.08.2012.
u 11:16

Meksikanka Sandra Avila optužuna je za krijumčarenje kokaina u SAD duž tihooceanske rute prema Kaliforniji

– Ja sam samo nevina kućanica koja se povremeno bavi nekretninama – rekla je Sandra Avila (52) kada ju je prije pet godina uhitila meksička policija pod optužbom za krijumčarenje droge.

Žena koja je bila šefica jednog od najbrutalnijih narkokartela Sinaloa napokon je izručena SAD-u. Svijet ju poznaje i pod imenom Kraljica Pacifika, koje je dobila jer je među prvima koristila krijumčarsku rutu duž meksičke tihooceanske obale prema Kaliforniji.

Suđenje na Floridi

Posljednjih pet godina provela je u meksičkom zatvoru kod čijih je voditelja uspjela isposlovati redovite posjete liječnika koji su joj davali tretmane botoksom. Žena čiji se život često uspoređuje sa životom Nancy Botwin, glavne junakinje američke serije “Trava”, bila je snažna figura u krijumčarskom lancu Meksika. Uhićena je 2007. u Ciudad de Mexicu zajedno sa svojim dečkom, Kolumbijcem Juanom Diegom Espinozom, koji joj je u poslu bio velika pomoć.

Prema tvrdnjama policije, upravo je on bio glavna poveznica između Sandrina kartela i dilera u Kolumbiji. Iako ju je sud u Meksiku 2010. oslobodio optužbi, ona je u zatvoru čekala odluku o izručenju SAD-u, protiv koje se borila svim pravnim sredstvima. Sljedeća joj je stanica sud u Floridi, pred kojim bi trebala odgovoriti na optužbe da je bila glavna organizatorica isporuka golemih količina droge u SAD.

Imala dva solarija

Meksički su mediji Sandru često povezivali s moćnim muškarcima na narkotržištu koji su joj pomogli da stekne svoju poziciju. Vlastima je postala sumnjiva još 2001. kada je njezin sin otet i kada je za njega u vrlo kratkom roku isplatila višemilijunsku otkupninu. Tada je počela istraga koja ju je 2007. odvela u zatvor. Nakon toga oduzeto joj je 225 nekretnina, među kojima su bila i dva solarija.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?