zaoštrava se

Sedam kineskih ratnih brodova uočeno blizu japanske obale

japanska obalna straža (1)
Reuters/Pixsell
16.10.2012.
u 10:23

Kineske ratne brodove oko 200 kilometara od nenaseljenog otočja koje je u središtu teritorijalnog sukoba između dvije zemlje uočilo je japansko zrakoplovstvo

Japansko zrakoplovstvo uočilo je sedam kineskih ratnih brodova udaljenih oko 200 kilometra od nenaseljenog otočja koje je u središtu teritorijalnog sukoba između dvije zemlje, javlja AP a prenosi The Independent. Japanske vlasti kazale su da su brodovi viđeni oko 48 kilometara od otoka Yonaguni blizu Okinawe.

Vjeruje se da su borodvi na povratku u Kinu nakon vježbe u Pacifiku, a japanski ministar obrane Satoshi Morimoto kazao je da Japan prati njihovo kretanje. Kina i Japan su zbog sukoba oko teritorija povećali svoje pomorske aktivnosti u području oko Okinawe, međutim zasada još nije došlo sukoba između njihovih ratnih brodova.

Podsjetimo, Japan i Kina sukobili su se oko osam otočića u Istočnom kineskom moru koje Japanci zovu Senkaku, a Kinezi Diaoyu.

>> Kina i Japan na rubu rata zbog spornih otoka kriza na Pacifiku

>> Kineski ratni brodovi stigli do spornog otočja, zasad bez sukoba

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?