Imenovanja

SDP na potezu - ključ promjene u javnim tvrtkama

Vlada FBiH
02.07.2013.
u 09:25

Test suradnje stranaka četvorke, odnosno SDP-a i HDZ-a su promjene čelnih ljudi u javnim poduzećima HT-u i HP-u Mostar i Elektroprivredi HZ HB

Vlada Federacije BiH jučer je u Sarajevu održala 30. hitnu sjednicu. Sjednica je završena prije 11 sati, kako smo saznali zbog najavljenih prosvjeda poljoprivrednika, ali i prosvjeda ispred Parlamenta BiH. Pored ostalih odluka Vlada je zbog isteka mandata dužnosti razriješila direktore i/ ili zamjenike direktora sedam kazneno-popravnih zavoda u BiH. Istodobno, donijela je rješenja o imenovanju novih rukovodilaca ovih institucija. Tako je Hidajet Jabandžić novi direktor, a Ivica Dujmović zamjenik direktora Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici. Kenan Kapo imenovan je za direktora, a Vinko Božić za zamjenika direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu.

Na četiri godine

Na dužnost direktora u Kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Mostaru imenovan je Romeo Zelenika. Za direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Tuzli imenovan je Muzafer Karić, a za njegovog zamjenika Ljubiša Vareškić. Ivo Ivkić imenovan je za direktora, a Emira Kohnić za zamjenicu direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Orašju. Novi rukovodioci Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Busovači su direktor Marko Krišto i zamjenik direktora Senad Hrvačić. Vinka Pavića Vlada FBiH je imenovala za zamjenika direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Bihaću. Riječ o imenovanjima na period od četiri godine. Imenovanjima su uslijedila nakon isteka mandata sadašnjim ravnateljima i sukladno proceduri koja je ranije dogovorena. Pravi test odnosa unutar četvorke, posebice SDP-a i HDZ-a su promjene u javnim poduzećima.

Javna poduzeća

Prije svega u Hrvatskim telekomunikacijama Mostar, Hrvatskoj pošti Mostar i Elektroprivrdi Hrvatske zajednice Herceg Bosne. Kako doznajemo, određene promjene su moguće i na idućoj sjednici Vlade Federacije BiH, no kako nisu do sada u više navrata dogovori ispoštovani, ostaje vidjeti hoće li test suradnje sada uspjeti. Prema našim saznanjima, promjene u Elektroprivredi je moguće riješiti vrlo brzo, a Skupština HT-a Mostar je zakazana za 18. 7. Hoće li biti volje za rješenja, ostaje vidjeti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?