SEPARATIZAM

SDP je uspostavio vlast ustavnim udarom protiv Hrvata

kazaz
VL FOTO
24.10.2011.
u 09:53

SDP je, prema riječima prof. Kazaza, jedino uspješno ovladao ekonomskim resursima u Federaciji i prevario građane

Sveučilišni profesor Enver Kazaz ocijenio je da je politika Socijaldemokratske partije BiH i Zlatka Lagumdžije gurnula Bosnu i Hercegovinu u najtežu krizu poslije Daytonskog sporazuma izvodeći državni udar, što je dovelo do radikaliziranja ukupnog stanja u zemlji. 
“SDP je pogurao Hrvate u separatizam, Srbe u odcjepljenje i stvaranje svoje države”, rekao je jučer profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dr. Enver Kazaz gostujući u talk-showu ‘Dobar, loš, zao’ koji na TV1 vodi Mario Vrankić.

Kazaz, koji je jedno vrijeme bio i visokorangirani član SDP-a, dodao je kako je rušenje države BiH kontinuiran proces te da njezin trenutačni opstanak ovisi isključivo o konsenzusu međunarodne zajednice. Pojasnio je kako je nakon posljednjih izbora SDP-ova politika gurnula zemlju u duboku krizu, dodavši da je uspostava vlasti u FBiH provedena klasičnim ‘udarom na Ustav’, ali i negiranjem nacionalnog legitimiteta Hrvata namećući im predstavnike za koje nisu glasovali. Profesor Kazaz nije štedio ni politiku HDZ-a BiH kazavši da o ‘dva HDZ-a misli sva najgore’, navodeći da nije vjerodostojna njihova politika u posljednjih dvadeset godina. “Ali činjenica je da je formiranje federalne Vlade provedeno kršenjem Ustava i narodne volje Hrvata u BiH”, ističe ugledni profesor. Po njemu, ni tako uspostavljena vlast u Federaciji neće biti u stanju provoditi program za koji tvrdi da je čista podvala jer se još ništa od zacrtanih ciljeva nije realiziralo.

“Pitanja je dana kada će ta vlada doći u potpunu blokadu i krizu jer zavisi od jednoga glasa u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Jedino je učinkovita u ovladavanju ekonomskim resursima”, rekao je Kazaz. Prema njegovu mišljenju, najpogubnije je što je SDP stvorio distancu BiH prema Zagrebu te je pitanje ‘hoće li Zagreb tolerirati diskriminaciju Hrvata u BiH’.

Ključne riječi

Komentara 8

GA
gafe
11:04 24.10.2011.

on je covjek, koji je uglavnom reko istinu o stanju u BiH !

DU
Deleted user
13:12 24.10.2011.

To je covjek kojeg Hrvati trebaju predloziti za muslimanskog clana predsjednistva BiH.

KI
kitikat
10:27 24.10.2011.

ko je sad ovaj,jel ovaj postoji ili je product Coviceve bujne maste

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?