MANIPULACIJA

SDP BiH, SDA i SBiH zloupotrijebit će odluku Europskog suda

finci
VL FOTO
29.09.2011.
u 09:30

SDP i SDA već su iz svojih redova imenovali svoje članove za Vijeće ministara iz reda, kako su naveli, ostalih naroda

I kad vlasti u BiH u ustavni okvir države ugrade presudu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu prema kojoj će manjinski narodi imati pravo na aktivno političko sudjelovanje, njime će - radi svojih interesa - manipulirati najveće političke stranke.

Finci: Manipulacija sigurna

Političku borbu za poboljšanje ustavne pozicije manjinskih naroda u BiH, zbog čega su se Sejdić i Finci obratili Europskom sudu za ljudska prava, zamijenit će politički ekshibicionizam u kojem će političke stranke, radi osvajanja pozicija u institucijama vlasti, na umjetan način od svojih članova praviti Židove, Rome, Čehe...

Toga je svjestan i Jakob Finci, predsjednik Židovske zajednice u BiH, koji je pokrenuo pitanje političke ravnopravnosti manjinskih naroda pred Europskim sudom za ljudska prava. “Naravno da će biti manipulacija”, kratko konstatira Finci i dodaje “da to pitanje najzornije pokazuje u kakav je politički apsurd dovedena BiH”.

Prema tvrdnjama našeg sugovornika, nažalost, ne postoji nikakav zakonski mehanizam da se osujeti politička manipulacija manjinskim narodom, što planiraju ili su već organizirale najveće političke stranke u zemlji. Kako će se poštivati politička prava manjinskih naroda u BiH, po Fincijevim tvrdnjama, znat će se već u idući petak, kad se imenuju članovi parlamentarnog povjerenstva, čiji će zadatak upravo biti provedba presude Europskog suda za ljudska prava koji se vodi pod oznakom “Sejdić i Finci”. “Vidjet ćemo”, nastavlja Finci, “tko će u to povjerenstvo biti imenovan”. Sezonu političkih manipulacija s kandidatima iz reda ostalih otvorila je još prije pet godina dominantno bošnjačka Stranka za BiH, kad je na mjesto ministra vanjskih poslova imenovala “Židova” Svena Alkalaja.

Trgovina manjinama

Slično se ponašala i najveća bošnjačka stranka SDA kad je na razne dužnosti imenovala svoje dežurne kandidate iz reda manjinskog naroda. Sudeći po posljednjim nastupima njihova predsjednika, s ‘proizvodnjom’ stranačkih kadrova iz, kako ih oni kolokvijalno zovu, “reda ostalih” najdalje će otići SDP BiH. Upravo je njihovo čelništvo na posljednjim, propalim pregovorima oko formiranja državne vlast nudilo za ministarske pozicije svoje kandidate iz reda ostalih.

“Tihić i Lagumdžija htjeli su tri bošnjačka, jedno hrvatsko i jedno mjesto koje bi pripalo kadru iz reda ostalih, a takvih ljudi ima dovoljno u njihovim strankama”, prepričava nam jedan od sudionika propalih razgovora. Kako HDZ BiH i HDZ 1990 u svojim redovima nemaju članove iz reda ostalih, već hrvatske kadrove, u takvoj političkoj manipulaciji oni su sigurni gubitnici. SDP i SDA, krivotvorenom stranačkom multietničnošću, trgovat će radi osvajanja pozicija u vlasti.

Komentara 4

RA
ramac
10:07 29.09.2011.

pa kako netko samo tako može biti odjednom \"ostali\"ako je rođenjem upisan kao takav,kako može za 20 i nešto god.biti nešto dr.ali u bosni je moguće cijelom jednom narodu promijeniti ime(muslimani u bošnjaci) kako onda nije problem nekolicini promjeniti zarad političke funkcije............

DU
Deleted user
13:20 29.09.2011.

BiH ili treba rasturiti ili Hrvati i Srbi trebaju poceti igrati ovo prljavu igru koju igraju muslimani. Naprimjer Srbi trebaju kandidirati svoje muslimane, naprimjer Kusturicu a Hrvati gdju. Elviru Abdic (i ne samo njih takovih imamo i mi dosta).

RB
RBiH
15:23 29.09.2011.

Koji ste vi fašisti...pa ne znate ni ko ste ni šta ste..ja sam bošnjak - musliman a vi ste hrvato - katolici i to bosanski katolici bilo vam to drago ili ne...šta bi vi da se predstavljate kao zagrepčani? Pokraliali ste sve humanitarne konvoje koji su išli preko hercegovine i sad se kur**** kao vi imate..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?