Razlog

SDA: SDP nam radio "iza leđa"

01.06.2012.
u 15:58

Amir Zukić, nije želio precizirati daljnje poteze njegove stranke u novonastaloj situaciji

Generalni tajnik Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić, u današnjoj izjavi Agenciji Fena nije želio precizirati daljnje poteze njegove stranke u novonastaloj situaciji u kojoj koalicijski partner u vlasti, Socijaldemokratska partija (BiH), traži razrješenje ministara SDA.

\"Reagirat ćemo u ovisnosti od razvoja događaja i javnost će biti upoznata s tim. Uglavnom, radit ćemo sve što je u korist Bosne i Hercegovine, a ne u interesu pojedinaca\", rekao je Zukić. Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a, \"očito je radio iza leđa\" i pripremao neke aktivnosti koje su kulminirale aktualnom političkom situacijom u zemlji, dodao je generalni tajnik SDA. Smatra i da Lagumdžija, odnosno SDP, nisu prikazali javnosti stvarni razlog za sadašnje ponašanje, a to je, prema mišljenju SDA, osiguravanje novčane zalihe namjerenom prodajom unosnih kompanija u državnom vlasništvu, Elektroprivrede i BH Telecoma. SDA na to nije spremna, dodaje Zukić.

Lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija jučer je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi uputio pismo u kojem traži pokretanje postupka za smjenu ministara SDA i zamjenika ministra iz redova te stranke zbog toga što ona nije podržala državni proračun kakav je prihvaćen jučer u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Danas je u Sarajevu održan sastanak predstavnika SDP-a sa članovima opozicijskog Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) lidera Fahrudina Radončića. Akteri sastanka su izjavili da su usuglašeni principi prema kojima bi Radončić mogao biti ministar sigurnosti umjesto ministra Sadika Ahmetovića (SDA), te da bi mjesto zamjenika državnog ministra financija moglo pripasti također Radončićevoj stranci, a ministra obrane SDP-u.

Komentara 2

PA
park
18:50 01.06.2012.

Čovječe lupaš gluposti , povucite se u opoziciju i počnite raditi , očistite se od lopova i lopatu u šake , prošlo je vrijeme džabane !

SE
sejtan
20:55 02.06.2012.

znaju oni to dobro park da sada nakon dzabane,dolazi vrijeme tarapane jer nema vise dzabice nista...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?