Jasna poruka

SDA će razgovarati sa svima, uključujući i SBB, ali bez SDP-a

Tihić
03.07.2013.
u 09:21

Sulejman Tihić o eventualnoj ponudi partnerstva SBB-u i dva HDZ-a u FBiH kazao da je već dogovoren razgovor od lokalnih, županijskih do najviših razina

SDA će uskoro započeti razgovore s drugim političkim strankama s ciljem izlaska iz krize u BiH. Razgovori će se obaviti najprije s HDZ-om BiH, HDZ-om 1990., srpskim strankama te SBB-om na nižim te razini potpredsjednika stranaka i u pogledu važnih pitanja od interesa za državu BiH, odluka je jučer donesena na sjednici Predsjedništva SDA održanoj u Sarajevu.

Promjene uz pomoć SDA


O eventualnoj ponudi partnerstva SBB-u i dva HDZ-a na federalnoj razini, Sulejman Tihić, predsjednik SDA, jučer je kazao kako je već dogovoreno da se razgovara na razini od lokalnih, županijskih pa do najviših razina stranaka. “Vrijeme će pokazati postoje li uvjeti i interesi da 2014. pravimo koaliciju sa SBB-om, ili nekom drugom strankom. To svakako zavisi od rezultata izbora”, izjavio je Tihić. “Tako nekada stranke koje su u političkoj oporbi u odnosu na SDP glasaju za njihove prijedloge, što se jučer dogodilo. SDA nekada ima svoje stavove i politiku, koji se nekada poklapaju sa stavovima HSP-a i NSRZB. S druge strane, te stranke nekad glasaju kako SDP glasa. To nije dobro, jer nemamo jednu ozbiljnu politiku”, objasnio je Tihić. Ovakve najave iz SDA pokazatelj su da se otvaraju nova poglavlja u razgovorima između stranaka koje trenutačno nisu u koalicijama na državnoj i federalnoj razini. Kako smo ranije pisali funkcioniranje šestorke je dovedeno u pitanje, te su moguće i potpuno nove koalicije. Prije nekoliko tjedana Hrvati koji održavaju volju Hrvatskog narodnog sabora izabrani su na rukovodeća mjesta u Mirovinsko invalidskom osiguranju FBiH zahvaljujući SDA i HDZ-u. Zajedničkim snagama su izvršene promjene, a legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda vraćena mjesta o kojima već dvije godine pregovaraju s drugim strankama iz FBiH. Izjave iz SDA da će prvo razgovarati s HDZ-om BiH i HDZ-om 1990. potvrda je suradnje kakva se već pokazala kroz realizaciju određenih dogovora.

Šestorka - skup brojki

SDA je jučer najavila razgovore sa svim strankama osim SDP-om, a znakovito je da se uključuje SBB.

- Smatramo da o najvažnijim strateškim pitanjima trebamo razgovarati i sa SBB-om, kazao je Tihić. Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je jučer da pitanja, koja je do sada razmatrala vladajuća šestorka u BiH, trebaju biti prenesena na državni Parlament. Fahrudin Radončić je govoreći o vladajućoj koaliciji na državnoj razini kazao da je to skup brojki. Predsjednik SBB-a je i jučer ponovio kako nije zadovoljan funkcioniranjem vlasti u Federaciji BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?