odisejeva zora

Saveznici i petu noć zaredom granatirali Gadafijeve snage

libija (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
24.03.2011.
u 08:25

Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe zračne napade ocijenio je uspješnima te dodao da će se "nastaviti dokle god je potrebno".

Savezničke snage i petu noć zaredom nastavile su operaciju Odisejeva zora napadavši oklopne snage Moamera Gadafija koje ne odustaju od borbe s pobunjenicima.

Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe zračne napade ocijenio je uspješnima te dodao da će se "nastaviti dokle god je potrebno".

Admiral Gerard Hueber, zapovjednik američkih snaga u Libiji, naglasio je kako nije bilo izvještaja o civilnim žrtvama u akcijama zapadne koalicije unatoč tome što Gadafijeva vlada tvrdi suprotno.

>>Bili smo bezosjećajni novinari koji su pisali o tuđoj muci

>>Intervencija u Libiji: Zintan razara 60 tenkova

Zapovjednik britanskih zračnih operacija iznad Libije Greg Bagwell izjavio je kako libijske zračne snage "više ne postoje kao borbena sila". Dodao je kako će sada lakše vršiti pritisak na kopnene snage Moamera Gadafija. Prema riječima svjedoka upravo su tenkovi bili ti koji su tijekom dana žestoko gađali bolnicu u Misrati.

>>Bagwell: Libijske zračne snage više ne postoje kao borbena sila

Također, očevici su kazali da je u vojnoj bazi u Tajuri istočno od Tripolija došlo do eksplozije dok su se u Ajdabiyi sukobljavali pobunjenici i Gadafijeve pristaše. Mnogi stanovnici napustili su grad koji je pod stalnim granatiranjem.

>>Sve o intervenciji u Libiji čitajte u našem specijalu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?