Razgovor

Sarajevo je sada siguran grad za sve građane

Fahrudin Radončić
14.06.2013.
u 09:07

Ideja o prijevremenim izborima nije loša, pogotovo što dolazi od SDP-a, stranke koja se protekle tri godine pokazala kao stranka čestih promjena, početnih grešaka u procjeni s kim ići u koaliciju

Normaliziranje stanja u Sarajevu i stvaranje sigurnosnih pretpostavki za normalan rad državnih institucija vlasti, a prije svih Parlamentarne skupštine i Vijeća ministara BiH, u središtu je aktivnosti ministra sigurnosti Fahrudina Radončića. Nakon jučerašnje telefonske sjednice Vijeća ministara, koju je on sam okarakterizirao vrlo uspješnom, ministar Radončić je za Večernji list dao ocjenu stanja u zemlji nakon nemilih događaja od prošlog tjedna i svojevrsne talačke krize u državnom Parlamentu, ali i otkazivanja jedne međunarodne konferencije koja se trebala ovog tjedna održati u glavnom gradu BiH. Ministar tvrdi da agencije za provedbu zakona mogu jamčiti sigurnost i slobodu kretanja svima u Sarajevu pa i parlamentarcima i ministrima.

Jesu li stvorene sigurnosne pretpostavke za nastavak normalnog rada državnih institucija u Sarajevu, a prvenstveno Parlamentarne skupštine i Vijeća ministara?

Mislim da jesu. Agencije za provedbu zakona izvukle su zaključke gdje su načinjene greške, a i prosvjednici su u drugom pokušaju pokazali jednu potpunu odgovornost da ne blokiraju bilo čije kretanje i da među njima nema agresivnih pojedinaca. Nakon sastanka nas trojice ministara sigurnosti, odnosno unutarnjih poslova s razine države, Federacije i Sarajevske županije, mislim da se u Sarajevu svatko može osjećati potpuno sigurno, uostalom kao i svi građani. Svatko tko dođe na posao, obavljanje svoje političke dužnosti ili u posjet objektima državnih institucija može biti potpuno siguran da će izaći kad želi i kako hoće, bez ikakvog ometanja od bilo koga.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?