SVEČANI DOČEK

Sandra se vratila sa zlatom: Presudila je moja psihička snaga

Sandra Perković (1)
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/11
Autori: mp/VLM, db
13.08.2013.
u 13:47

Našu je atletičarku u zračnoj luci dočekao gradonačelnik Milan Bandić. Otvoren je šampanjac, a čestitke su stizale sa svih strana.

Sandra Perković vratila se u Zagreb iz Moskve gdje je na Svjetskom prvenstvu osvojila zlatu medalju u bacanju diska. Sandra je ponosno pozirala sa zlatom koje joj je nakon trijumfa na Olimpijskim igrama i Europskom prvenstvu jedino nedostajalo.

Našu je atletičarku u zračnoj luci, između ostalih, dočekao gradonačelnik Milan Bandić. Otvoren je šampanjac, a čestitke su stizale sa svih strana.

- Nakon napornih treninga poslije Mediteranskih igara znala sam da mogu do zlata. Presudila je moja psihička snaga, spremnost da već u prvom hicu bacim 67 i pol metara što nekima nije ni osobni rekord pa su mnoge suparnice pale. Da me Francuskinja Robert-Michon u zadnjem hicu kojim slučajem prebacila, vjerujem da bih joj odmah uzvratila.

Na pitanje ima li ambiciju za rušenje svjetskog rekorda, Sandra je kazala:

- Moj osobni rekord je 69.11 što je "samo" sedam metara manje od svjetskog rekorda pa se time sada ne zamaram. Moj prvi cilj je prebaciti 70 metara, a sljedeći srušiti rekord olimpijskih igara koji iznosi 72.30.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojeg Sandra često spominje kao osobu koja joj je puno pomogla, održao je možda i najkraći govor u svojoj karijeri:

- Edise i Sandra, hvala vam od srca i živjeli.

Spomenuti Edis Elkasović, Sandrin trener i dečko govorio je vrlo malo:

- Ja sam atletski trener već tri godine. Svi su me prvenstveno spominjali kao Sandrinog dečka pa se nadam da će se to sada promijeniti. Sandra je još jako mlada, tek su joj 23, a već je osvojila sve. Bacačice često znaju trajati do 35 pa i 40 godina i tada osvajati medalju pa se nadam da će to biti slučaj i sa Sandrom.

Upitana što misli o skepticima koji su njen razlaz s trenerom Ivančićem popratili sa sumnjom o uspješnosti njene daljnje karijere, Sandra je odgovorila:

- Ta tema me utoliko zanima da vam kažem da je ta priča ovog trenutka završila.

>> Sandrin dečko: Ona je glavna u vezi, a ja na bacalištu diska

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije